Comunostalgia: Oana Mizil despre Manea Manescu

Cititi declaratia deputatei PSD Oana Mizil la moartea lui Manea Manescu. Ai crede ca a plecat dintre noi un “OM” (atentie la majuscule), nu un functionar de virf al Raului.  Reiese ca o persoana care face parte dintr-un partid ce-si zice anticomunist nu are nimic critic de spus despre cel care a fost mina dreapta a lui Ceausescu in luarea celor mai nefaste decizii din perioada dictaturii, omul care a sustinut o rata aberanta a acumularii si a patronat si justificat distrugerea economiei nationale. Nu mai vorbesc despre oribilele sarutari de mina si reverentele facute “marii savante” (extrem de dificile tinind cont de sciatica de care suferea personajul). E nevoie de citate? De poze din epoca?

Este evident dreptul Oanei Mizil, nepoata lui Paul Niculescu-Mizil, culegatorul de vreascuri pentru focul din semineu, sa deplinga disparitia unui bun prieten al familiei sale. Dar exista partide de extrema stinga in care se poate inscrie.

PSD, macar oficial, nu este un partid neo-comunist. Se pregateste sa (re)devina?

Ma intreb ce gindesc Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Victor Ponta si alti lideri ai PSD despre acest pios omagiu adus de colega lor unui servitor devotat al regimului ilegitim si criminal.

“Astazi s-a stins din viata, la 93 de ani, o alta personalitate politica a vremurilor trecute. Este vorba despre Manea Manescu, fostul prim-ministru al Romaniei din perioada 1974-1979.
S-a nascut pe data de 9 august 1916, la Braila, si a fost Ministrul de finante al Romaniei (1955-1957), membru al CC al PCR (1960-1979, 1982-1989) si al Comitetului Politic Executiv (1969-1979, 1984-1989). Intre 1967 si 1972 a fost presedinte al Consiliului Economic, iar ulterior va deveni viceprim-ministru (din 1972) si prim-ministru (1974-1979). Deasemenea, a fost membru al Academiei Romane.

Regret trecerea in nefiinta a OMULUI  Manea Manescu si sunt alaturi de familia dumnealui in aceste momente grele.

Condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca! “

2 Responses to Comunostalgia: Oana Mizil despre Manea Manescu

  1. […] Traiesc astazi, scriu astazi si vad astazi o tara plina de obrazinici inculti-sa mai scriu despre Tismaneanu, acest colosal esec al unei tari? Nu merita si am sa ma opresc pentru moment aici. Despre Viorel […]

%d bloggers like this: