Cu seriozitate, despre nesfirsita trancaneala

Pe blogul sau, Cristian Preda trage un semnal de alarma: riscam sa traim sub dictatura guralivilor. A vorbelor in vint, a palavragelii neghioabe, a cuvintelor scapate de sub control, a mitocaniei cu tupeu, a poltroneriei lascive si a nesimtirii gingave si stupid-voioase. Este ceea ce Andrei Plesu numea obscenitatea publica.

Un zgomot de fond persistent si obositor, un fel de bascalie rinceda, in care tot felul de nimeni, “panglicari intr-ale tarii” cu sau fara laptop, se pronunta cu morga despre soarta lumii, despre politica, partide, religie, NATO si destin. Cind aterizam pe teritoriul mlastinos al logoreii, al incontinentei verbale, al hiperbolei latratoare, gaunoase si labartate, cine oare poate sa-i tina piept lui Adrian Paunescu, autorul cearceafurilor de ode pentru “eroul din Scornicesti”? Ori diversilor gadea, badea, ciutacu si citi altii? Specialisti cu imaginare patalamale in structura intrinseca a nimicului, practicanti ai atacului veninos, ei nu sunt citusi de putin inocenti, nu sunt personajele lui Caragiale, Lache si Mache.

Asa cum se desfasoara acum, sub forma unui linsaj permanent la adresa lui Traian Basescu si a justitiei, marea trancaneala este extrem de primejdioasa, de-a dreptul seditioasa. Verosii demagogi incearca sa ne convinga ca totul este o apa si-un pamint, adica, vorba Monicai Lovinescu, noroi.

Comments are closed.

%d bloggers like this: