Grobianul domn Ciutacu si vadimita cronica

Reproduc mai jos ce are de spus, pe blogul sau, Victor Ciutacu despre o scurta nota a mea postata pe acest blog si reluata in Cotidianul intr-un articol semnat de Dan Duca.

http://www.cotidianul.ro/tismaneanu_radu_duda_este_parte_a_sistemului_si_actioneaza_vizibil_in_acest_sens-82164.html

Acolo unde eu propun limbajul moderatiei, dl Ciutacu riposteaza grobian, utilizind un lexic birjaresc. Nu l-am intilnit in viata mea pe dl Ciutacu, nu-mi amintesc sa-l fi invitat sa mi se adreseze cu diminutiv. Cit priveste expresii gen “puiul de kominternist”, ele tin de ceea ce Monica Lovinescu a diagnosticat drept vadimita cronica. Cu aparatori precum Victor Ciutacu, Radu Duda nu mai are nevoie de adversari…

“L-am avut invitat recent pe Radu Duda. S-a comportat decent, nu-i deloc rău ca interlocutor, dar continui să nu cred în şansa lui de a fi ales preşedinte al României. N-are partid mare-n spate, n-are structuri serioase, n-are nici charisma necesară să convingă poporu’ că-i mai tare ca mitocanu’. Mai e şi ginerele Regelui Mihai, ceea ce-l face profund nefrecventabil pentru ghiolbanu’ românesc tipic.

Faptul că mie mi se pare că nu va conta decisiv în economia jocului poate fi perceput ca o părere de consumator de politică, de om care trăieşte (şi) din asta. Dar nu pot să nu remarc că, de la momentul lansării candidaturii sale, omul ăsta e o ţintă perpetuă pentru toţi mâncătorii de (expletive) prezidenţial cu lopata. Tradiţionalii lătrăi la comandă acţionează ca de obicei. La semnul stăpânului, sar la jugulara duşmanului indicat. Ultimul dintre ei în ordinea aderării la plutonul de execuţie, care-l acuză ca ar fi produsul sistemului, este, ironia sorţii, ditamai disidentul de Primăverii Volodea Tismăneanu. Că puiul de kominternist n-are nici o urmă de ruşine nu mă miră, dar lectura textului de astăzi, coroborată cu toate isteriile talibanilor portocalii din ultima perioadă, mă face să mă întreb dacă nu cumva am greşit eu şi Radu Duda chiar ar putea să-l incomodeze pe tiran.”

Intrucit dl Ciutacu a facut link la blogul meu, mi se pare fair sa fac si eu trimitere la postarea sa, oferind cititorilor posibilitatea delectarii cu catifelatele expresii intrebuintate acolo:

http://www.ciutacu.ro/articol/de-ce-musca-maidanezii-din-radu-duda/

Comments are closed.

%d bloggers like this: