Delatiuni, diplomatie si chutzpah: Din nou despre ambasadorul Gafita

Asadar, dl Gabriel Gafita ne anunta ca nu a colaborat de fapt cu Securitatea. Se considera total inocent si nu are de gand sa-si dea demisia de onoare. Domnia sa pretinde ca purta cu diversii handlers doar discutii generale despre viata literara. Faptul ca era trecut in dosarele Securitatii ca informator cu nume de cod i se pare o bagatela, ori chiar o calomnie. Gabriel Gafita a dat anul trecut un interviu in imunda foaie numita Tricolorul (anexa cotidiana a ultra-xenofobei publicatii vadimiste “Romania Mare”) in care se pronunta cu aplomb despre cine si cum are dreptul sa condamne comunismul. Este deopotriva amuzant si grotesc sa citim asemenea peroratii venind de la cei banuiti, ori chiar dovediti, a fi fost turnatori. Iata deci un fragment din declaratia lui Gabriel Gafita:

“Ambasadorul Romaniei in Portugalia, Gabriel Gafita, in cazul caruia Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, ca a fost colaborator al Securitatii, a declarat vineri, la Realitatea FM, ca nu si-a turnat colegii, ci a avut o discutie cu un ofiter de securitate despre climatul literar de atunci, transmite NewsIn.
‘Am discutat cu un ofiter de securitate, asa cum foarte multi cetateni ai Romaniei au discutat cu ofiteri de securitate in perioada respectiva. Problema este daca aceste discutii au vizat direct persoane, au vizat situatii care sa intre sub incidenta notiunii de politie politica si asemenea lucru nu am facut. (…) Nu am turnat, in sensul de turnat, nu am turnat pe nimeni, in sensul de a da elemente intime despre ei, a spune ce discuta si asa mai departe. Au fost niste discutii generale despre climatul literar, asta a fost tot”, a spus Gafita. ‘A-mi da demisia inseamna a recunoaste o vinovatie, or aceasta vinovatie eu o contest’, a adaugat.”

Citind aceasta halucinanta luare de pozitie (“n-am turnat in sensul de turnat” este o uluitoare deturnare semantica!), am mers la American Heritage Dictionary la cuvantul chutzpah, definit drept utter nerve, effrontery.

Comments are closed.

%d bloggers like this: