Chipurile infamiei (VII): Grigore Cartianu despre “Nistorescu. Groparul”

Chiar nu stiu ce s-ar mai putea adauga dupa acest articol de Grigore Cartianu. Poate detalii despre mizeriile debitate de Nistorescu in interviul din EvZ despre “comandoul” condus de Mircea Mihaies si de mine, aflat in serviciul lui Traian Basescu.  Veti putea citi opiniile mele  si  ale altora pe acest subiect, ca si despre personajul Romosan in Adevarul de maine.  Cat priveste raspunsul din Cotidianul semnat de Nistorescu este doar proba ca omul chiar nu pricepe nimic din ceea ce se petrece. Traieste ceea ce cheama in psihiatrie un sindrom de derealizare. Este delusional.  Ca si un alt “simplu cetatean” care nu intelegea de unde atata aversiune din partea celor care ar fi trebuit sa-l adore…

Iata pasaje semnificative din excelentul articol al lui Grigore Cartianu:

“Incredibil cum se poate autodistruge un ziarist de mare calibru! Cariera lui Cornel Nistorescu a fost marcată de trei perioade remarcabile: reportajele rafinate din „Flacăra“ anilor ’80, jurnalismul curajos de la „Expres“ (în primii ani de după Revoluţie) şi spiritul sănătos de la „Evenimentul zilei“ (1997-2004).

În ultimii ani însă, marele gazetar a intrat într-un proces de degradare accelerată. Temutele editoriale de odinioară au lăsat locul unor texte umorale, publicate prin ziare din mahalaua presei. Apariţiile TV l-au arătat tot mai frustrat, tot mai puţin uman, tot mai în dezacord cu logica. De aici şi până la derapaje penibile n-a mai fost decât un pas.

Înainte de experienţa „Cotidianul“, Nistorescu a mai avut o prestaţie dezgustătoare. E vorba despre felul în care a înţeles să iasă din „Evenimentul zilei“. Deşi le-a vândut celor de la Ringier acţiunile sale singur şi nesilit de nimeni, deşi acei bani i-au schimbat viaţa, Nistorescu a încercat să submineze ziarul din interior. Şi-a transformat foştii subalterni în masă de manevră, iar la momentul oportun a încercat să dea lovitura. Zeci de demisii, susţinute de acuzaţii aberante la adresa patronatului: că vrea să transforme ziarul în tabloid, că-l va închina PSD-ului… În anii scurşi de atunci, mulţi redactori din „oastea lui Nistorescu“ şi-au dat seama că au fost folosiţi. Nu întâmplător, unii dintre ei i-au devenit adversari ireconciliabili, neputându-i ierta manevrele oculte din septembrie-decembrie 2004.

Cum le aşază viaţa pe toate… În 2004, Nistorescu juca rolul directorului popular care luptă cu balaurul patronal. Îi plăcea să aibă ziariştii de partea lui. Acum e ciocanul mânuit de patronat împotriva ziariştilor. Asta arată că nu principiile l-au mânat în luptă pe celebrul ziarist, ci un resort mult mai omenesc: interesul.

Bine-ai revenit, Nistorescu! Adio, Nistorescu! Farsa a luat sfârşit.

http://www.adevarul.ro/articole/nistorescu-groparul.html

Comments are closed.

<span>%d</span> bloggers like this: