Petru Romosan si Mihai Pelin: calomniatori de profesie

Facand o rapida cautare pe google, am gasit aceasta revelatoare declaratie a lui Mihai Pelin, prietenul lui Iosif Constantin Dragan, al lui Virgil Magureanu si al “trubadurului”  Romosan:

“Bineinteles, intamplarea pe care am relatat-o mi-a intarit dispretul pentru aceasta adunatura de haimanale si sunt convins ca si altii au toate motivele s-o priveasca fara apetitul nefast de a face parte din ea. Desi toate probele atesta ca cei mai habotnici colaboratori ai fostei Securitati se regasesc printre ele, elitele continua sa arate pe altii cu degetul si sa induca confuzii in opinia publica romaneasca. Dupa aparitia mea ((a lui Pelin) si a poetului Petru Romosan intr-o emisiune televizata in care ne exprimam indoiala ca te poti numi filosof fara sa fi produs o opera filosofica, Gabriel Liiceanu si Mircea Dinescu au transat spinoasa afacere scurt, declarandu-ne pe amandoi securisti. Si cand e vorba de sentinte emise de ei nu e nevoie de probe. Gabriel Liiceanu dixit, Mircea Dinescu dixit. Numai ca aceasta mizerie morala in care se complac reperele noastre morale o sa le iasa curand pe nas. Mai curand decat isi inchipuie ele.”

 La 15 februarie 2007, Romosan (desi constient ca are un dosar de informator cat casa, ori poate tocmai din acest motiv) scria in Foaia transilvana:

“Faptul ca autointitulatii intelectuali incearca sa utilizeze ca argumente procesul si condamnarea comunismului nu-i convinge pe observatorii neutri si independenti. Atit CNSAS-ul, cit si Raportul Tismaneanu apar din ce in ce mai clar ca doua imposturi majore, menite sa acopere un fapt cu implicatii grave si pe termen lung: preluarea rapida si in conditii foarte avantajoase a economiei romanesti.”

Ei bine, pana una-alta, se pare ca propria mizerie ii cam iese pe nas “observatorului neutru si independent”  Petru Romosan. Oricat incearca Nistorescu sa-i ramana “persoana de sprijin”, folosind exact aceleasi pseudo-argumente si acelasi deplorabile trucuri retorice.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: