Crin Antonescu si atractia grobianismului

Credeam ca nimic nu ma poate soca atunci cand vine vorba de Crin Antonescu, acest Rica Venturiano care se crede Vlad Tepes (vorba lui Andrei Plesu), cel pe care il numeam un Zelig al politicii romanesti, ratacit in panglici, cortine si serpentine demagogice si atras parca magnetic de pestilentiul insultei sordide . Ei bine, recunosc ca badarania la adresa Rodicai Culcer a reusit sa ma uluiasca. Dar de ce ma mir? Dupa mojiciile la adresa Adrianei Saftoiu, dupa ce a iesit in fata, “pe sticla”, in decembrie 2009 vorbind despre “Basescu boschetar, Tismaneanu dement”, dupa tot ce-a proferat la adresa unor Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia Patapievici, Mircea Mihaies si Mircea Cartarescu, Crin Antonescu are toate sansele sa castige titlul de campion national al grobianismului. Lipsa de politete elementaara in acest caz tine de un patologic deficit al bunului simt. Una este ca asemenea explozii de ura si dispret sa vina de la vreun individ periferic, indragostit de limbajul pegrei, cu totul altceva cand ele definesc comportamentul unuia dintre liderii USL, formatiune care aspira sa ajunga la guvernare in Romania. Nu-i simpatizezi pe Rodica Culcer, pe Ioana Lupea, pe Mircea Marian? Nu e nicio problema, dar exista alte modalitati de a te exprima in afara badaraniei sistematice. In plus, ca lider de partid, ca fost si posibil viitor candidat pentru cea mai inalta functie din stat, ar fi dezirabil, indraznesc sa cred, ca dl Antonescu sa se dedice clarificarilor doctrinare, analizei politicilor publice, consolidarii relatiilor internationale ale tarii, inclusiv prin vizite in importante capitale. Ar fi interesant de stiut cum vede domnia sa traditionalele optiuni de centru-dreapta ale PNL in conditiile fraternizarii pana la contopire, deci confundare, cu formatiunea dominata de veteranul marxist Ion Iliescu, prin locvacele, impetuosul si imaturul guevarist local Victor Ponta.

Dar tinta reala a lui Crin Antonescu este TVR. Ani de zile aceasta institutie, pastorita de Alexandru Sassu, a interzis practic accesul celor care erau banuiti de afinitati cu programul politic al lui Traian Basescu. Pot depune marturie in acest sens. Nu am fost invitat la nicio emisiune a TVR din decembrie 2006 pana in 2009 (am fost prezent, prin telefon, in doua sau trei emisiuni ale “Realitatii”, pe teme istorice). Nu este vorba de mine, eu traiesc in Statele Unite, imi vad de treburile mele aici, ci de atatea figuri importante ale gandirii si analizei politice romanesti care s-au aflat practic pe lista neagra a fostei conduceri a TVR. Ani de zile, Rodica Culcer a fost privata de dreptul de aparitie pe post. Crin Antonescu regreta ca aceasta unilateralizare (ori mai exact spus colonizare) partizana s-a incheiat, ca pot apare in emisiunile TVR deopotriva prieteni si adversari ai sefului statului,  ai PDL, ai USL etc, cata vreme se mentin regulile unei indispensabile, obligatorii si normale civilitati.

Pe blogul sau, Cristian Patrasconiu propune un vot interesant pe tema: Isi va cere presedintele PNL scuze? Ii indemn pe cititori sa acceseze linkul si sa-si spuna parerea.

http://patrasconiu.ro/?p=11174

Pe “Hyde Park”, noua si incitanta platforma de comentarii si analize, Mircea Marian da un raspuns memorabil celui mai stralucit dintre doctoranzii profesoarei Zoe Petre (din nefericire pentru dstinsa carturara si pentru vanitosul politician, nu si-a terminat nici pana azi proimitatorul doctorat, chiului sau fiind universal, consecvent si neselectiv).

http://hydepark.ro/articol/articol/cand-golanul-badea-ajunge-modelul-presedintelui-antonescu-61.html

Pentru textul largit si comentarii:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/crin-antonescu-si-atractia-grobianismului/

One Response to Crin Antonescu si atractia grobianismului

%d bloggers like this: