Ce-mi visez: Un epilog utopic la o saptamana furtunoasa

Visez partide politice care sa se ridice deasupra propriei lor umbre si sa spuna cu demnitate, dar si cu smerenie, protestatarilor: V-am auzit!

Visez oameni politici care sa se ridice deasupra propriilor vanitati, ambitii si narcisisme, sa treaca dincolo de meschine calcule electorale, de vesnice reglari de conturi si de vendete fara sens, avand curajul sa le spuna protestatarilor: V-am auzit!

Visez procurori si judecatori capabili de independenta, refuzand presiunile politicului si ale economicului, vaslind, daca este nevoie, si chiar este, impotriva curentului, oameni care sa-i poata privi fara jena in ochi pe protestatari si sa le spuna: V-am auzit!

Visez ziaristi care sa nu se lase subjugati, inhamati, manipulati, care sa nu participe la concertele urii, care sa spuna in chip nepartinitor chiar ceea ce vad, nu ceea ce vor patronii vor sa fie vazut, oameni care, prezenti in Piata Universitatii, sa le poata spune demonstrantilor pasnici (pentru ca despre ei vorbesc aici): V-am auzit!

Visez o societate civila vibranta si curajoasa, doritoare sa iasa din hibernare si izolare, ai carei reprezentanti sa fie prezenti in toate momentele cheie, sa-si faca auzit  glasul, sa vorbeasa pentru cei fara de voce, sa intre in dialog cu protestatarii si sa le spuna: V-am auzit! 

Visez intelectuali care nu doresc raul altor intelectuali, nu traiesc din invidie, gelozie si ranchiuna, gata sa treaca de aceste umane, prea umane patimi si sa ia masura acestor proteste in chip lucid, nu partizan, avand astfel dreptul sa le spuna cat se poate de onest protestatarilor pasnici: V-am auzit!

Visez cetateni care, oricat de furiosi si nemultumiti ar fi, si oricate motive ar avea sa fie furiosi si nemultumiti, stiu ca statul de drept si piata libera nu sunt fictiuni, nu sunt himere, nu sunt capricii, ci insasi sansa lor de a scapa de nefastele mosteniri ale unui regim ilegitim si criminal si de a trai in adevar.

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/ce-mi-visez-un-epilog-utopic-la-o-saptamana-furtunoasa/

Update cu doua recomandari (20 ianuarie):

Am citit azi cu mare interes aceste doua texte scrise de doi oameni pe care ii respect si ale caror opinii conteaza mult pentru mine si nu doar pentru mine. La care as adauga articolele scrise in “Romania Libera” de Cristian Campeanu.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11283116-nu-prea-zice-despre-aceste-proteste.htm

http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=902

2 Responses to Ce-mi visez: Un epilog utopic la o saptamana furtunoasa

  1. […] visa revoluţii în care nu se întîmplă mai nimic, doar că oamenii devin mai buni, pînă la Tismăneanu care urăşte ce se întîmplă dar evadează în vis.Alţi visători corporate s-au strîns cu un […]

  2. Critic Atac says:

    […] visa revoluţii în care nu se întîmplă mai nimic, doar că oamenii devin mai buni, pînă la Tismăneanu care urăşte ce se întîmplă dar evadează în […]

%d bloggers like this: