Guvernul Ponta se merita: Stagnare, mediocritate, paralizie

Iata mai jos un articol extrem de percutant semnat de comentatorul politic Traian Ungureanu, unul dintre cei mereu atacati drept “intelectual al lui Basescu”, un ganditor autentic, informat, onest si original. Notez discutia pe tema Ministerului Educatiei. Este intr-adevar sideranta decizia de a numi in fruntea acestui minister-cheie pentru modernizarea tarii a unei persoane cu problemele mentionate de Traian Ungureanu si nu doar de el. Chiar nu s-a gasit in tot universul pesedisto-penelist o singura persoana comparabila ca formatie cu un Daniel Funeriu?  Cunosc eu insumi cel putin trei persoane cu studii occidentale din acele zone apropiate de USL  care ar fi putut continua reformele in educatie. N-a fost sa fie. Slava Cerului ca n-a fost numit chiar Aurelian Bondrea, celebrul caid de la “Spiru Haret”, cel care i-a acordat lui Ion Iliescu titlul de “Doctor Honoris Causa”, ca sa se inchida  definitiv si irevocabil bucla. “Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir”? De ce “Crestina”? Ce sunt celelalte universitati? Musulmane? Innoirile realizate de Victor Ponta se dovedesc, la acest nivel, doar praf in ochi, o revenire la punctul de plecare care a fost candva “Patrulaterul Rosu”: stagnare, mediocritate, obtuzitate, paralizie.

Ma indoiesc ca Victor Ponta insusi este multumit cu multe din aceste numiri. Daca proiectul sau este cel despre care vorbeste sociologul Vasile Dancu in revista “22”, unul similar celui al lui Tony Blair in Partidul Laburist, e greu de imaginat cum il poate realiza cu asemenea persoane. (VT)

Guvernul Ponta s-a născut fără probleme de paternitate. Oricine poate recunoaște celebra imaturitate a părinților in cusătura grotescă a noii echipe. Distribuția guvernamentală e copie leită după orginalul eșuat al cuplului Ponta-Antonescu. Puține guverne și încă mai puțini imaturi propulsați în poziții politice superioare se pot lăuda cu atîtea isprăvi imberbe dintr-un foc.

                Șirul inepțiilor e deschis maiestuos de ședința de parașutism care l-a adus pe Andrei Marga la Ministerul de Externe. Andrei Marga, fost și etern disponibil Ministru al Educației a fost redirecționat, pentru că Ministerul Educației trebuie sărezolve cum o știi problema Funeriu. Mafia Universităților de Carton trebuie reabilitatăiar Bacalaureatul trebuie să fie iar prima școală de furt a națiunii. Prin urmare, Ministerul Educației a fost dat spre reeducare dnei Corina Dumitrescu, reprezentant legitim al mafiei Universităților de Carton. Rector al Celebrei fabrici de diplome universitare Dimitrie Cantemir și staroste al Asociației Universităților Particulare din România, dna Ministru combină, astfel, conflictul de interese cu o excelentă poziție în ierarhia industriei de tipărit diplome. În plus, dna Ministru poate conta pe colaborarea neutră a soțului, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, Președinte al Comisiei de Învățămînt a Camerei. Dna. Ministru aduce cu ea și un proces intentat Ministerului pe care îl conduce. Ministerul a îndrăznit să pună capăt acreditării automate a Universităților Ștampilă îndragite de dna Ministru. Dna. Ministru va știi să îndrepte fără părtinire acest abuz.Acestea sînt împrejurările în care iscusita și inocenta numire a dnei Dumitrescu a deschis cariera diplomatică a dlui Marga. E un pas înnoitor, așa cum demult a promis Victor Ponta. Cu puțin curaj, într-o viitoare guvernare Ponta, dl. Marga poate conta pe portofoliul Apărării și Finanțelor.
               Exercițiul parașutistic soldat cu plantarea dlui Marga la Externe a forțat pînă la capăt resursele de imaturitate ale Premierului Ponta. Astfel, pus în fața întrebării “ce facem cu Titus Corlățean, omul pregătit pentru Externe?”, Ponta a mutat fulgerător. Cu Marga la Externe, Corlățean a fost parașutat în altă misiune extremă, la Justiție, Minister cu care noul titular nu are nici o legătură. Important e ,însă, ca s-a găsit un post de Ministru și Corlățean nu mai e inconsolabil. Singura nelămurire e de ce Justiție. De ce nu Apărare și Finanțe?
               Capodopera executivă continuă cu recuperarea lui Victor Alistar, de atîta vreme argat civil și mediatic în seraiul USL. Pentru dl. Alistar s-a inventat Ministerul pentru Strategii Guvernamentale, Transparență Decizională și Relația cu Societatea Civilă. Și, de ce nu?, alte frumoase țeluri printre care Conversație Comunitară, Portanță Aeriană și Evaluarea Kilogramului. Dl. Alistar le putea acoperi pe toate dar are împotrivă o decizie în justiție care îi interzice poziții publice pînă la jumătatea acestui an. Premierul Ponta se bizuie pe o altă decizie în justiție care îl găsește vrednic pe Alistar. Foarte frumos dar personajul care are un asemenea palmares polemic în justiție nu putea fi așezat tocmai la Ministerul Transparenței. Din nou, o numire la deacum rîvnitul Minister al Apărării și Finanțelor era mai nimerită.
               Cum nu se poate mai notabilă și sprinten-reformatoare e reîntoarcerea spre vatra mafiotă a domeniilor abia degresare de nemernicii de la PDL plus Băsescu. Astfel, dl Cepoi, la Sănătate, e un un vechi om al sistemului care va face exact ce are de făcut și dna Dumitrescu la Educație.
               Evident, numirea lui Daniel Constantin la Agicultură face din Dan Voiculescu nu numainșeful lui Constantin ci și primul fermier al țării. Mircea Diaconu, la Cultură,va elimina desigur potretele lui Băsescu din toate Teatrele și va alina un ego de atîta timp neglijat. Împrejurarea care face din Diaconu un alt personaj cercetat in Justiție nu poate fi o piedică ci doar un fericit prilej de aliniere la norma Alistar.
               La capătul unei fericite zile de creație, Premierul Ponta a adăogat o zicere etică, declarînd că noul guvern nu va mai fi condus de la Cotroceni. Într-adevăr, ar fi păcat. Guvernul e sută la sută oglinda imaturității lui Ponta și poate fi condus numai de Ponta.
http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2012/05/merita-guvernul-ponta-s-nascut-fara.html
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: