Impotriva noii glaciatiuni: Semnati petitia pentru transparenta Arhivelor Nationale ale Romaniei!

Demiterea intempestiva si lipsita de orice explicatii a respectatului istoric Dorin Dobrincu din functia de director al Arhivelor Nationale ale Romaniei indica, daca mai era nevoie, liniile de forta ale restauratiei. Argumentele falacioase ca Horia Patapievici, Ioan Stanomir ori subsemnatul am fi “pacatuit” cumva prin scrierile noastre si ca acum “platim” pentru cuvintele dure rostite la adresa liderilor USL, devin flagrant caduce in cazul lui Dorin Dobrincu.

Este limpede ca se produce o uniformizare de tip totalitar. Este de notat ca Horia Patapievici, Dorin Dobrincu, Ioan Stanomir, Cristian Vasile si cu mine am fost implicati direct in scrierea Raportului Final al Comisisie Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. Ion Iliescu ne-a numit “un grup de scribalai” care se ocupa cu “falsificarea istoriei”. Nu cred ca aceste revocari din functii si atacuri dirijate sistematic de la “centru” sunt intamplatoare. Este vorba de efortul de a reimpune monopolul ideologic al stalinismului national asupra istoriei contemporane a Romaniei. Este o actiune revansarda careia trebuie sa i se raspunda fara urma de timiditate. Suntem martorii unui asalt impotriva istoriei netrucate a regimului ilegitim si criminal.

Victor Ponta pedepseste si rasplateste in functie de comenzile patronatului si clientelei. In cazul Dobrincu, se pare, ministrul Ioan Rus a inlaturat un exceptional istoric si un admirabil manager pentru a face loc unui apropiat al sau. Voi urmari ce se intampla si voi scrie. Pentru moment, ii indemn pe cititori sa-si ridice vocea impotriva samavolniciei si sa lupte, fie doar si prin semnatura, impotriva noii glaciatiuni. Semnand petitia, semnam in favoarea propriei libertati. Semnam imptriva restauratiei. Semnam impotriva amneziei.

Profesoara Katherine Verdery are dreptate: “Dobrincu a introdus un stil de conducere demn de cele mai de calitate arhive europene. Plecarea lui fortata este un dezastru pentru orice speranta in pastrarea adevarului istoric in Romania”.

 http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_in_sprijinul_unei_conduceri_transparente_la_arhivele_nationale-p20479051.html

Mineriada urzita si condusa de guvernul Ponta-Antonescu-Voiculescu atrage de-acum atentia presei internationale:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/presa-din-germania-averizeaza-asupra-epurarilor-de-la-bucuresti-acelasi-ton-si-in-afp-si-98.html

Comments are closed.

%d bloggers like this: