Spiritul primar agresiv: Pontocratia şi distrugerea libertăţilor civile

Nu, nu este o gluma. Regimul pontocratic a decis sa atace libertatea de opinie si sa recurga la cele mai scandaloase metode pentru a-si  amuti criticii si pentru a mobiliza impotriva lor instinctele vindicative ale celor animati de ceea ce Marin Preda numea spiritul primar agresiv.

Cand am auzit saptamana trecuta despre intentia de a solicita actiuni penale impotriva celor care au folosit in discursul public sintagma „lovitura de stat”, am izbucnit in ras. Asa ceva se poate intampla in Belarus, in Iran ori in Venezuela lui Chavez, le-am spus prietenilor mei, nu intr-o tara membra a UE. Este de-acum evident ca ceea ce se petrece la Bucuresti  in aceste zile echivaleaza cu o regresiune sistematic  organizata in directia dictaturii. Faptul ca un partid ce se pretinde de centru precum PNL participa, ba chiar da tonul in aceasta campanie grotesca, este elocvent pentru degenerarea echipei diriguitoare a acestei  formatiuni. Dar chiar si dupa puciul parlamentar din 3-6 iulie, lichidarea libertatilor civile, garantate de Constitutie, parea de neconceput.

 Ei bine, iata ca m-am inselat. Se pare ca acest regim, intemeiat pe minciuna si frauda, nu cunoaste limite in eforturile de a sustrage tara spatiului de european de civilitate si civilizatie. Iata stirea, seaca si abrupta:

„Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca Uniunea Social Liberala a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva a 14 persoane, lideri ai PDL, si a presedintelui suspendat Traian Basescu, pentru “raspandire de informatii false, pentru defaimarea tarii si a natiunii si pentru periclitarea sigurantei economiei nationale si a stabilitatii monedei”, transmite Mediafax.

“Aceasta este plangerea penala pe care USL, prin grupurile parlamentare din Camera Deputatilor, a depus-o azi sub nr. 13098 la PICCJ, prin care se cere inceperea urmaririi penale impotriva a 15 persoane: Traian Basescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, M.R. Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicusor Paduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lazaroiu, Andreea Paul”, a precizat, joi, presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu.”

Este vorba, asadar, de criminalizarea opiniilor critice la adresa deciziilor despotice ale unei majoritati parlamentare construita prin mita si santaj. In Romania pontocratica, un Alexis de Tocqueville, marele ganditor care a scris in secolul al XIX-lea despre tirania majoritatii, ar fi imediat acuzat ca submineaza democratia si ca participa la „periclitarea sigurantei economiei nationale”. Indraznesc sa intreb daca Serviciul Roman de Informatii este de acord cu aceasta pozitie a coalitiei guvernamentale? Daca da, ar fi bine ca dl George Maior sa faca public acest lucru. Daca nu, ar fi la fel de bine sa declare fara urma de echivoc ca nu este vorba decat de o petarda propagandistica.

Regimul pontocratic tinde sa distruga tot ce s-a creat in acesti ultimi opt ani in sensul statului de drept. Este un regim fundamental eurofob, ostil valorilor pe care se intemeiaza Uniunea Europeana. Vrea sa controleze trecutul (vezi situatiile de la IICCMER si de la Arhivele Nationale). Opreste investigatiile asupra crimelor de la revolutie si din timpul mineriadei din iunie 1990. Ataca, utlizand o retorica pompierist-patriotarda, institutii de mare si binemeritat prestigiu, precum ICR. Isi aseaza calcaiul de fier asupra TVR. Actioneaza fara urma de jena pentru a-si eterniza monopolul asupra puterii economice si politice. Doreste ingenuncherea justitiei independente. Lucrul acesta este constatat de absolut toti observatorii impartiali ai deprimantelor derulari de la Bucuresti.

Decizia Consiliului National de Etica din Ministerul condus de Ecaterina Andronescu, virulenta baroneasa PSD-ista cu vechi state de functiuni in degringolada invatamntului romanesc, conform careia scandalosul plagiat al premierului din teza de doctorat este declarat inexistent, nu face decat sa confirme ca Romania a intrat in plin stat de nedrept.

La Bucuresti domnesc acum oportunismul decerebrat, servilismul vegetativ si amoralitatea contagioasa. Faptul ca exista intelectuali care isi ofera serviciile pentru a sustine aceste infamii este cat se poate de dureros si vorbeste despre o penibila lipsa de principii si onoare. Decizia acestui Consiliu va intra in istoria infamiei la romani. Astept cu imens interes ce va decide Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti. Sper din tot sufletul sa scrie o pagina din istoria onoarei la romani.

Pentru comentarii:

http://hydepark.ro/articol/articol/spiritul-primar-agresiv-pontocratia-si-distrugerea-libertatilor-civile-984.html

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: