Tupeul mega-plagiatorului Ponta: Expertul in tras pe sfoara, falsificator de CV

Sa nu te temi de ridicol, sa te joci cu comparatiile istorice, sa nu ai nici un fel de mustrari de constiinta pentru ca ai fost dovedit un plagiator de ultima speta, sa rastorni institutii numai pentru a-ti asigura impunitatea, sa batjocoresti ranjind statul de drept, sa ameninti Curtea Constitutionala, sa incerci sa tragi pe sfoara institutiile europene, cam acestea ar fi caracteristicile pontocratiei. Inscenari mediatice ordinare, lovituri sub centura, declaratii aberante precum: “Cu Traian Basescu n-a fost democratie in Romania. El a fost cel mai nedemocratic sef de stat dupa Ceausescu, poate chiar mai rau decat el.” Mai rau decat Ceausescu, domnule Victor Ponta? Mai rau decat Ion Iliescu, uzurpatorul Revolutiei din decembrie 1989, instigatorul mineriadei din 13-15 iunie?

Niciun cuvant despre vila “Lac 2″, fosta resedinta a Licai Gheorghiu, refacuta si mobilata ultra-modern, dupa planurile Danei Nastase, pentru a deveni locuinta de weekend a celor care ar fi fost oaspetii presedintelui prezumtiv al Romaniei dupa alegerile din 2004. O galerie de arta, bar, pisicina, sala de gimnastica, sala de conferinte cu vedere spre lac, tot ce mintea umana isi poate imagina, asa isi inchipuia Adrian Nastase viitorul. N-a fost sa fie, vila a devenit resedinta de protocol. Dar ce-i pasa lui Ponta? Problema sa este Dante (nu Alighieri). Despre care fabuleaza fara oprire.

Cum nu era sigur ca acel nefericit Consiliu de Etica din subordinea Ecaterinei Andronescu va sta de-a pururi sluj, cum a fost scos din minti de verdictul unanim al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, mega-plagiatorul Ponta a aranjat numirea in fruntea acestui Consiliu a fostului sef de sectie de la “Era Socialista”, Paul Dobrescu, profesor la SNSPA. Ponta a poruncit, doamna Andronescu s-a supus. A scris  pe platforma “Contributors” in chip elocvent dl Stefan Vlaston despre semnificatia acestei numiri.

http://www.contributors.ro/fara-categorie/etica-universitara-pe-mana-fostilor-nomenclaturisti/

As dori sa mentionez ca “Era Socialista” nu era “Flacara”, “Romania Literara”, “Arici Pogonici” ori “Contemporanul”, ci avea statut de sectie a CC al PCR, era organul teoretic si politic, principalul megafon ideologic al partidului totalitar. Nu discut aici evolutia post-1989 a d-lui Dobrescu. Stiu insa ca nu a facut public vreo declaratie de penitenta, ca nu a rupt de o maniera transanta cu propriul trecut. Mai stiu ca a votat pentru disculparea lui Ponta de acuzatia de plagiat. Ceea ce, din punctul meu de vedere, il descalifica moral sub specie aeternitatis.

In aceeasi zi cand se anunta ca guvernul Ponta a decis sa re-acorde IICCMER dreptul de a face sesizari in justitie impotriva fostilor tortionari (desi asemenea sesizari s-au facut si pana acum), acelasi guvern, prin doamna Andronescu, inscauneaza in fruntea Consiliului National de Etica un om care a fost un surub important al angrenajului manipularii propagandistice a cetatenilor Romaniei. Inca o proba de tupeu, de lipsa de rusine si de duplicitate. Pe scurt, ca si in cazul lui Ion Iliescu, vorbim despre chutzpah.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/ceea-ce-se-cheama-chutzpah-ion-iliescu-demonstrant-protestatar/

Despre componenta Consiliului National de Etica sub inalta obladuire a doamnei ministru Andronescu, iata un link interesant:

http://lacoltulstrazii.ro/2012/07/26/consiliul-nationale-de-etica-merge-mai-departe-cu-paul-dobrescu-avocatul-mateut-taie-si-chitanta/

Despre perceptia internationala a acestui baron Munchausen din Balcani:

http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/27/victor-ponta-mandria-romaniei/

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/cultura/tupeul-mega-plagiatorului-ponta-expertul-in-tras-pe-sfoara/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: