Dictatorul din umbra: Romania intre Basescu si Voiculescu (plus o propunere in PS)

Mircea Cartarescu are dreptate cand scrie, in “Evenimentul Zilei” de vineri, ca Dan Voiculescu este candidatul invizibil de la referendum. Trebuie sa fii cu desavarsire orbit de patimi partizane pentru a nu vedea cine trage sforile in USL, cine este acum dictatorul din umbra al Romaniei. Daca Traian Basescu este invins, Dan Voiculescu isi va putea savura marele triumf. Pentru personaje de acest gen, formate in catacombele amoralitatii securiste, nu este nevoie sa sa detina oficial puterea, sa iasa in prim plan. Ei actioneaza intotdeauna prin interpusi, prin marionete, prin paiate. Va mai amintiti anul 2004 cand isi selectiona candidatul prezidential, mizand pe ambitiile si naivitatea cate unui intelectual (poet, eseist, jurnalist, consultant, fost disident) altminteri onest? Dl Voiculescu nu are valori, ci interese. De ani de zile s-a manifestat ca un critic al UE. Acum este arhitectul noului anti-europenism.

Victor Ponta nu avea niciun interes sa ajunga atat de rapid la un conflict ireconciliabil cu Traian Basescu. Va mai amintiti discursul sau de la instalarea guvernului Ungureanu? Putea, chiar si dupa 27 aprilie, sa parieze pe un fel de “coexistenta pasnica” a la roumaine. Crin Antonescu, personaj vid de idei si de principii, putea astepta linistit alegerile din noimebrie cand, dupa toate datele, USL-ul ar fi ajuns sa detina majoritatea parlamentara. Puciul parlamentar a fost urzit de Felix si de unii dintre baronii vizibili si invizibili din PSD. Carora, desigur, li s-au alaturat diversii Fenechiu, Nicolaescu si alti tribuni penelisti. In atari conditii si sub aceste nefaste auspicii a prins fiinta scenariul loviturii de stat insidioase, cum a numit-o Andrei Plesu. Lucrurile trebuia accelerate, mai ales dupa condamnarea lui Nastase. Mega-plagiatorul Ponta (intre timp demascat si deci furibund) si El Crin, bolnav de orgoliu si lipsit de substanta, s-au pretat cu bucurie, au intrat in joc dovedind ceea ce-am prevazut cand scriam despre rolul prostiei in istorie.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/nu-subestimati-rolul-prostiei-in-istorie-deriva-cuplului-ponta-antonescu/

Ce este de facut? Ca si Grigore Cartianu, Dan Tapalaga, Radu Moraru, Ion Cristoiu, Dan Turturica, Mircea Marian, Dan Andronic, Vlad Macovei, Cristian Campeanu, Robert Turcescu, in spiritul editorialului revistei “22″, in acord cu oameni pe care ii respect in cel mai inalt grad, de la Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu la Mircea Mihaies, Mircea Cartarescu, Ion Vianu, Monica Macovei, Andrei Cornea, Ioan Stanomir, Cristian Preda, Doina Jela si Dragos Paul Aligica, nu pot decat sa sustin ideea refuzului de a participa la ceea ce poate deveni, prin manopere frauduloase, legitimarea nu doar a loviturii de stat inca avortate, ci si uzurparea definitiva a puterii politice, economice si juridice de catre Dan Voiculescu si mafia transpartinica. Cunosc destui oameni, cu unii sunt prieten apropiat, care nu sunt sub nicio forma sustinatorii lui Traian Basescu. Unii sunt critici duri, n-au ascuns acest lucru in acesti ani. Unii au iesit la manifestatiile din ianuarie 2012. Isi viseaza o Romanie a civilitatii, nu una a faradelegii. Oameni de onoare fiind, acestia noteaza, cu imensa tristete, despre ce este vorba acum si au decis sa nu voteze. Farsa alegerilor din noiembrie 1946 s-a transformat in tragedia dictaturii comuniste din Romania. Un asemenea scenariu nu trebuie lasat sa se repete.

Recomand interviul luat de Alexa Ionescu, in emisiunea “By Alexa” de pe “Nasul TV”, jurnalistului Karl-Peter Schwartz de la “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Remarcabil cunoscator al realitatilor din Europa de Est si Centrala, acesta ofera o analiza de admirabila claritate a actualei situatii din Romania:

“Cred ca aceasta este cea mai grava situatie prin care a trecut aceasta tara cel putin in ultimii 20 de ani de la navalirile minerilor la Bucuresti, nu a mai existat vreo situatie in care aceasta tara sa fie atat de izolata si atat de aspru criticata din strainatate. Aceasta nu vine numai de la UE, ci si de la oameni politici europeni, Cancelarul german, Dl. Baroso, Presedintele Comisiei Europene, si alti oameni politici si-au exprimat indoielile, nu numai din partea aripii crestin democrate, ci si politicieni liberali, chiar si ministrul de externe german, Westerwelle care este de la partidul liberal, FDP, din aceeasi familie politica cu PNL, a criticat sever cele intamplate. Pentru ca este de neconceput, de neinchipuit sa se intample in alta tara europeana ce s-a intamplat in Romania! Cred ca reactia a fost mai intai una de soc. Au fost surprinsi, nu se asteptau, nu-si puteau inchipui ca o tara membra UE din 2007, care e in NATO, care e integrata in structurile euro-atlantice, sa se poarte ca o dictatura sud-americana, sau una africana, fie ea de stanga sau de dreapta. Cred ca adevarata problema in aceasta tara nu este ce partid va guverna, dupa parerea mea, nu este vorba de stanga sau dreapta, nu este vorba de ce fel de politica economica ar fi mai potrivita pentru dezvoltarea tarii, mai multa influenta a Statului, sau mai putina. Toate aceste discutii, ce au loc in toate tarile europene, sunt secundare, in ceea ce priveste Romania, fata de problema centrala a acestei tari: Iar miezul real al acestei probleme este, pur si simplu, faptul ca aici a fost atacat Statul de drept, domnia legii. Daca domnia legii, nu este respectata, puteti uita de toate celelalte! Pentru ca nu veti putea moderniza tara, nu veti putea inviora economia, nu veti putea educa poporul asa cum trebuie, in orice sector al societatii, daca domnia legii nu e respectata, acesta este fundamentul tuturor celorlalte lucruri. Numai dupa aceea putem incepe sa discutam de politica, daca a fost bine sau nu, ca guvernul conservator a facut reduceri atat de dificile in cheltuielile sociale, daca distributia veniturilor este adecvata, toate acestea se pot discuta. Dar repet, ele sunt secundare, fata de problema de baza a acestei tari, care este domnia legii.”

http://inliniedreapta.net/lavedere/karl-peter-schwarz-la-by-alexa-daca-vreti-sa-va-intoarceti-la-vremea-lui-ceausescu-poftiti-ce-e-foarte-regretabil-e-ca-in-ultimii-8-ani-erati-pe-o-cale-excelenta/

Reiau concluzia articolului meu aparut ieri in “Evenimentul Zilei” si pe platforma “Hyde Park”:

Fara mobilizarea extraordinara a Vestului democratic, lucrurile ar fi ajuns probabil intr-o situatie ireversibila. Pucistii nu si-au lasat niciun fel de strategie de iesire (exit strategy), au fost si sunt fortati sa alerge inainte, orbeste si iresponsabil. Referendumul din 29 iulie ar putea fi o lectie aspra pentru cei care au crezut ca vor reusi sa inmormanteze, in cateva zile, realitatea statului de drept din Romania.

http://hydepark.ro/articol/articol/occidentul-democratic-si-angoasele-pucistilor-1001.html

PS Disperarea si insolenta mafiei puciste reies si din ridicola decizie de a declara ziua refererendumului una a “portilor deschise” la vila Dante. Comunistii si fascistii sunt specialisti in provocari, manipulari si diversiuni. In februarie 1945 au pretins ca guvernul “calaului” Radescu ar fi tras in “manifestantii pasnici”. Asa s-a ajuns la impunerea, prin diktat sovietic, a guvernului-marioneta condus de Petru Groza. Groaza de actiunea justitiei independente le-a intunecat complet mintile acestor borfasi, cum corect i-a numit Ion Cristoiu. De ce nu Ziua Usii Deschise in apartamentul de sute de mii de euro al lui Crin Antonescu? De ce nu o vizita la Felix ori, cum sugereaza Vasile Blaga, chiar la mega-plagiator acasa? De ce nu pe strada Moliere, la doi pasi de strazile Turgheniev si Dante Alighieri, spre a-i spune buna ziua lui Ion Iliescu? Demagogia snapanilor uslasi intrece orice imaginatie.

Eu propun vizite absolut pasnice in fata imobilului de milioane de euro al infractorului Adrian Nastase, conducatorul “stiintific” al pseudo-doctoratului impostorului, mega-plagiatorului Ponta, din strada Zambaccian 16. Dupa care recomand vizitarea minunatului Muzeu Zambaccian, ca o forma de purificare in aceste momente sordide. Mai bine Ion Andreescu decat Ecaterina Andronescu.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-pregateste-o-mineriada-la-vila-dante-in-ziua-referendumului-vanghelie-isi-activeaza-c-99.html

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/global-europa/dictatorul-din-umbra-romania-intre-basescu-si-voiculescu/

 

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: