Noiembrie 1946 redux. Monica Macovei: Opriti frauda la referendum! Mircea Cartarescu: Pucistii au calcat democratia in picioare

Cand am comparat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu cu alegerile masluite cu nerusinare de guvernul-marioneta Petru Groza nu m-am inselat. Scoliti in lumea de fraude, matrapazlacuri, potlogarii si nemernicii comuniste, discipolii lui Ion Iliescu nu se dau in laturi de la orice ticalosie. Un mic Groza, dar un mega-plagiator,  impostorul Victor Ponta prezideaza, cu al sau ranjet etern, peste aceasta intreprindere a minciunii, a falsificarii si intimidarii. Este in joc viitorul statului de drept, optiunea democratica a Romaniei. Uslamistii, adica puslamistii, detesta tot ce tine de proceduri, norme si transparenta. Romania democratica le poate riposta prin refuzul de a participa la ceea ce se transforma intr-o deplorabila inscenare propagandistica. Organizatorii loviturii de stat incearca acum, folosind orice mijloace, sa dea o lovitura de imagine spre a consfinti atacul impotriva democratiei romanesti. Nu vor reusi! Romanii de azi, care nu mai sunt cei din 1990, vor sustine democratia, nu pontocratia.

Monica Macovei: “Se pregateste o frauda foarte mare, cea mai mare din ultimii 22 de ani in Romania. Nu credeti sms-urile mincinoase care vin in numele lui Basescu sau al PDL. Lumea sa nu mearga la vot pentru a nu legitima lovitura de stat!

Fac un apel catre Politie si Parchet sa actioneze, e in joc statul de drept.

Fac un apel la cetateni sa nu practice votul multiplu, este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. Sa nu isi riste libertatea pentru un milion primit de la USL.

Vom cere social-democratilor si liberalilor europeni excluderea PSD si PNL din randul lor pentru frauda pe care o comit la acest referendum.

Avem filmat pe casete cum se fac fraude in tara, autocare, oameni care baga cate 10, cate 50 de buletine de vot in urna.

Dragi romani, nu credeti sms-urile mincinoase care vin in numele lui Basescu sau al PDL. Vin de la USL si vor sa va cheme la vot interesul suspendarii statului de drept si a scoaterii Romaniei din Europa”.

Mircea Cartarescu:

Mircea Cărtărescu in “Evenimentul Zilei”: “Trebuie să fii naiv să participi la un joc trucat de o putere discreţionară. Când ştii că jocul politic este de două ori trucat de o putere discreţionară, mai întâi printr-un referendum ca parte finală a unui plan de sugrumare a statului de drept şi apoi prin certitudinea fraudării aceluiaşi referendum, trebuie să fii cel puţin naiv să mai accepţi să joci jocul. Absenţa mea de la votul de mâine este un vot împotriva puciştilor din USL care-au călcat luna aceasta statul şi democraţia în picioare”.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: