Cand hotul tipa prindeti hotul: Un mesaj pentru Victor Ponta

Asadar, premierul plagiator nu-si toarna cenusa-n cap, ci, dimpotriva ii ataca drept dementi ori redusi mintal pe cei care se indoiesc de sinceritatea sa si pun sub semnul intrebarii variile documente emise in serie, precum minciunile aceluiasi personaj, sub egida Guvernului Romaniei. M-am uitat uluit la interviul de ieri de pe B1TV cu Dan Tapalaga si Nelu Barbu. Pacat ca vedeam doar ranjetul lui Ponta, nu si mainile sale, probabil extrem de nervoase, tradand o exasperare greu de controlat, o indicibila, apasatoare spaima. Omul este evident incoltit. Nu de adversari, ci de tsunami-ul propriilor nascociri, inventii si fabricatii, care se intorc precum o ineluctabila razbunare asupra sa. Intrebat de Dan Tapalaga despre cazurile doctorilor de la Spitalul de Urgenta Floreasca, cei care s-au “ocupat” de sarmanul sinucigas Adrian Nastase, Ponta a reluat, cu insolenta specifica ignorantului, o mai veche, monumentala gafa: “In 1952, sub Stalin, a mai fost o ancheta a medicilor”.

Domnule Victor Ponta, a compara o cercetare judiciara intr-un stat de drept cu monstruoasa inscenare antisemita pusa la cale de Stalin si Ministerul Securitatii (MGB) in februarie 1953 (ancheta a inceput mai devreme), este o blasfemie si o proba de paralizie morala. O spun cu deplina responsabilitate, ca filosof politic, politolog si istoric al stalinismului, ati comis o eroare de proportii cosmice cu aceasta analogie. Va rog sa renuntati la asemenea aiuritoare comparatii. Nu va expuneti unui infinit si definitiv ridicol. Asmenea aberante analogii intra in acea zona obscena pe care un mare istoric francez, Pierre Vidal-Naquet, o numea a asasinatului memoriei (va poate vorbi despre el profesoara Zoe Petre). Sunteti procuror, domnule Ponta, va intreb prin urmare: Cum ar trebui procedat cu asasinii memoriei? Va recomand cartea sa pe tema negationistilor Holocaustului. Poate i-o recomandati si prietenului Dvs, ministrul Dan Sova.

http://www.amazon.com/Assassins-Memory-Pierre-Vidal-Naquet/dp/023107459X

Apoi, domnule Ponta, cand stiti bine ca teza Dvs de doctorat nu va apartine, ca o comisie de etica a universitatii unde ati sustinut-o in anul 2003, o considera, fara echivoc, drept plagiat, faptul ca va agatati de decizia unei alte comisii, pe care ati refacut-o dupa cum v-a convenit, in deplin dispret pentru demnitatea institutiei si pentru opinia publica, este cu desavarsire irelevant. Veti ramane doctor pana cand la conducerea PSD va veni o alta echipa, ori pana cand PSD va pierde alegerile. Cunosc bine istoria sectelor totalitare. Sunt sigur ca sunt de-acum colegi ai Dvs care pregatesc, cu deplina satisfactie, acel moment. Momentan tac, dar isi ascut cutitele. Stiti bine ce se intampla cu maurii care isi fac (ori, mai grav, nu-si fac) datoria.

Va garantez insa ca titlul Dvs de doctor, obtinut prin frauda, va va fi retras, mai devreme mai degraba decat mai tarziu. Nu am multe certitudini, dar aceasta este una dintre ele. Dupa cum nu ma indoiesc ca stie acest lucru si cea care va este acum complice, ori, daca preferati, enabler, doamna ministru Ecaterina Andronescu. S-a pretat la masluirea cartilor, dar asta nu inseamna ca nu stie ca jocul este masluit. Oricum, domnule Ponta, in comunitatea stiintifica internationala sunteti definitiv si irevocabil compromis. Nu doar pentru ca ati plagiat, ci si pentru ca va obstinati sa sfidati evidentele si sa va recunoasteti, cu cainta necesara, cu smerenie, daca vreti, culpa. Domnule Ponta, in lumea academica sunteti si veti ramane un paria. Cand vi se obiecteaza ca spusele Dvs sunt lipsite de orice credibilitate, ca practicati cu stranie exuberanta gimnastica neadevarului, va enervati peste masura si reactionati intempestiv, ca, de pilda acum, in legatura cu mesajul trimis de Dvs catre Curtea Constitutionala:

Este un răspuns foarte simplu, care a convins pe toată lumea care vrea să fie convinsă, nu vorbesc de persoane cu grave devieri de comportament şi care oricum nu vor înţelege niciodată. Eu vorbesc de oamenii normali, care au înţeles foarte clar că dacă doreşte Curtea Constituţională de la noi actualizarea listelor, asta o fac primarii sub centralizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Dacă doreau listele electorale permanente, nu le puteau obţine de la noi. Toţi oamenii raţionali şi normali la cap au înţeles lucrul ăsta, cu excepţiile prevăzute de medicină”, a declarat Victor Ponta.

Faptul ca ajungeti sa invocati boli psihice de care ar suferi adversarii Dvs este el insusi revelator si extrem de nelinistitor. Sper sincer ca nu ati recurs la aceasta nefericita formulare in discutia cu emisarul Departamentului de Stat. Ori, de fapt, sper ca ati facut-o, pentru a-l lamuri cu cine are de-a face. Este un caz de auto-proiectie clasic. Domnule Ponta, Dvs mintiti serial, “zi de zi, ceas, de ceas, spontan si in proportii de masa”, vorba lui Lenin, fara jena, fara sa rositi vreodata. “Minciuna este sufletul nemuritor al comunismului”, scria marele filosof polonez Leszek Kolakowski. Dumneavoastra sunteti copilul legitim, fidel si hiper-activ al acestui mod de a vedea lumea, prin falsificarea brutala si negarea cinica a realitatii. Ati ajuns, din propria vina, pe acea strada cu sens unic despre care vorbea fostul ministru de interne Ioan Rus. O strada care nu duce catre templu, catre mantuire, ca in filmul “Cainta”, ci in cu totul alta directie.

PS Domnule Ponta, daca tot va intereseaza subiectul relatiei dintre politica si paranoia, ori acela al tulburarilor comportamentale, va indemn sa va uitati mai aproape de ograda Dvs. Cred ca stiti bine la cine ma refer…

Recomand aici excelentul articol semnat de politologul Alexandru Gussi in revista “22″:

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/global-europa/cand-hotul-tipa-prindeti-hotul-un-mesaj-pentru-victor-ponta/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: