Acolo unde-i plagiatu-n floare: O noua lectie pentru Victor Ponta

Acolo unde-i plagiatu-n floare, statul de drept este in primejdie. Romania nu este zguduita doar de efectele puciului parlamentar uselist, ci si de cele ale batjocoririi de catre persoane proeminente ale vietii publice a ideii insasi de onoare intelectuala, de cinste academica. In revista “Nature”, o publicatie de varf a lumii stiintifice internationale, a aparut un nou articol care porneste de la cazul premierului-plagiator Victor Ponta si semnaleaza lansarea unui site (integru.org) construit de cercetatori romani pentru care onestitatea academica este un principiu universal valabil, la fel de non-negociabil pecum libertatea umana.

Scopul lor explicit este sa restaureze increderea in valorile stiintei si educatiei romanesti. Nu este vorba doar de Ponta, exista si alte cazuri. Din pacate, nu putine. In recentul sau interviu de la B1TV, premierul mega-plagiator a raspuns impertinent intrebarilor lui Dan Tapalaga si Nelu Barbu, considerand ca nu are de dat socoteala nimanui, ca are in buzunar Consiliul National de Etica din Ministerul Educatiei, organism mai intai epurat, apoi refacut in urma ukazului sau.

Victor Ponta

Cunosti tu tara unde-i plagiatu-n floare?

Cu al sau ranjet imperturbabil, premierul mega-plagiator ignora cu falsa superbie decizia Comisiei de Etica a Univesitatii din Bucuresti. Nici prin cap nu-i trece sa-si dea demisia de onoare. Dar are acest om, acest Munchausen din Balcani combinat cu personajul lui Brecht, Arturo Ui, onoare? Mi-l pot imagina proclamand maine ca este vorba de un alt complot al lui Traian Basescu si al agenturilor dusmanoase. Sper insa ca intre timp va fi citit referatele despre teza sa de doctorat de pe site-ul integru.org. S-ar putea sa i se evapore ranjetul sfidator.

Iata linkurile:

http://www.nature.com/news/romanian-scientists-fight-plagiarism-1.11170

http://integru.org/reviews/ponta-2003-phd-thesis

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: