Revoltatoarele analogii ale lui Crin Antonescu: Apelul Fundatiei “Ioan Barbus” catre IICCMER

Presedintele interimar al Romaniei, de profesie istoric, compara actiunile legale ale procurorilor care urmaresc sa afle adevarul despre posibilele fraude electorale de la referendum cu practicile totalitare ale politiei secrete comuniste. Este vorba de o analogie obscena. Ion Iliescu vorbeste, reflex permanent in cazul sau, de recidive fasciste. Le tine tine isonul si premierul mega-plagiator. Ca Ponta si Iliescu au aceste opinii nu ma mira. PSD-ul s-a opus din rasputeri condamnarii dictaturii comuniste din Romania. Cel putin oficial, PNL-ul nu s-a opus.

Este tocmai de aceea uimitor, ca sa ma exprim bland, ca liderul PNL instrumentalizeaza istoria prin analogii care duc la bagatelizarea marilor crime ale regimului comunist, intre care razboiul total impotriva taranimii din Romania numit colectivizarea agriculturii. Timp in care presedintele Consiliului Stiintific al IICCMER, numit de mega-plagiatorul Ponta la propunerea dascalului de istorie Antonescu, seniorul liberal Dinu Zamfirescu, tace si face. Tace despre aberatiile rostite de Antonescu si face lucruri despre care vom mai avea prilejul sa conversam. Imi pot imagina cum ar fi reactionat, absolut legitim, in spiritul mandatului sau, Institutul “Wiesel” daca presedintele interimar al Romaniei si premierul tarii ar fi comparat actiunile legale ale procurorilor, intr-un stat de drept, cu prigoana evreilor si a minoritatii rroma in timpul celuilalt Antonescu. Asemenea analogii hazardate sunt neavenite stiintific si insultatoare la adresa victimelor totalitarismului. Ele tin de registrul unei propagande iresponsabile. (VT)

Apelul Fundatiei “Ioan Barbus” catre conducerea IICCMER

Ne vedem din nou nevoiţi să amintim conducerii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc faptul că are obligaţia morală şi legală să reacţioneze faţă de orice formă de negaţionism în privinţa crimelor comunismului.

Aşa cum Fundaţia Ioan Bărbuş a mai arătat, orice comparare a victimelor comunismului, eroi ai neamului – persecutaţi de un regim ilegitim şi criminal tocmai pentru că erau cei mai buni fii ai României – cu infractorii şi urmăriţii penal din zilele noastre, când ţara noastră este un stat de drept, membru NATO şi UE, constituie o formă de negaţionism, adică o profanare şi o obscenitate la adresa memoriei naţionale. De această dată, comparaţia a fost făcută de preşedintele interimar Crin Antonescu, în ieşirea sa din seara de 15 august a.c. faţă de cercetările Parchetului privind fraudele comise la recentul referendum, organizat de autorităţile USL. În consens cu Ion Iliescu, Preşedinte de Onoare al PSD, şi cu acelaşi dispreţ faţă de separarea puterilor în Stat, de independenţa justiţiei, Crin Antonescu a asemuit îndeplinirea de către procurori a îndatoririi lor legale de a investiga posibile fapte penale săvârşite în legătură cu votul din 29 iulie, cu acţiunile prin care regimul comunist a impus colectivizarea agriculturii, ucigând, schilodind, deportând şi jefuind zeci şi zeci de mii de cetăţeni în cadrul unei masive campanii criminale.

Din nou ne vedem nevoiţi a-i solicita D-lui Dinu Zamfirescu, Preşedintele Consiliului Ştiinţific al IICCMER, numit de guvernul Ponta, să-i pună în vedere în mod public lui Crin Antonescu – până de curând preşedinte PNL, deci şeful de partid al D-lui Zamfirescu – să-şi retragă spusele şi să ceară scuze pentru lipsa de respect pe care a arătat-o faţă de victimele colectivizării. Cu atât mai mult cu cât interimarul Antonescu a găsit de cuviinţă să facă asemenea declaraţii cu doar câteva zile înainte de 23 august, zi declarată prin legea adoptată de Parlamentul României și promulgată de Preşedintele Traian Băsescu – Zi a Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului.

În cazul în care conducerea IICCMER mai are nevoie de lămuriri în privinţa caracterului criminal al campaniei de colectivizare, îi sugerăm să se documenteze cât mai rapid, consultând, de exemplu, Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România – cunoscut şi ca Raportul Tismăneanu. Colectivizarea, o crimă de proporţii istorice, premeditată ca element de bază al impunerii regimului comunist de către sovietici în ţara noastră, a distrus nenumărate vieţi omeneşti, nenumărate familii, lovind puternic în structura societăţii româneşti, cu urmări profunde şi dezastroase, atât morale, cât şi materiale.

Se vede însă că fruntaşii liberali ai vremurilor noastre se simt, sufleteşte, politic şi moral, mult mai aproape de Ion Iliescu şi tovarăşii acestuia ai căror înaintaşi pe linie de partid au fost chiar autorii colectivizării. Aşa se explică, probabil, tăcerea IICCMER şi de această dată. Este posibil ca Dl. Zamfirescu să fie din nou în acea dilemă morală, între fostul deţinut politic şi actualul USL-ist, dilemă pe care, aşa cum ne-a obişnuit, o va rezolva cu întârziere, dacă o va rezolva, înclinând spre USL. Ne aşteptăm, aşadar, ca şi de această dată reacţia IICCMER faţă de neobrăzarea comparaţiei făcute de Antonescu să fie, cel mult, ceva de forma: “protestăm faţă de orice comparare a fraudelor de la referendumul din 2012 cu fraudele de la alegerile din 1946″.

În locul cercetării şi denunţării crimelor comunismului, în locul cultivării respectului faţă de opozanţii şi victimele acestui regim criminal, îndatoriri ce constituie însăşi raţiunea de a exista a IICCMER, actuala conducere a instituţiei pare să îndeplinească o cu totul altă agendă: aceea de a înfiera prin orice mijloace fosta conducere a IICCMER, pe Vladimir Tismăneanu, Ioan Stanomir şi pe colaboratorii acestora.

Astfel, Dinu Zamfirescu şi Andrei Muraru, preşedintele executiv al IICCMER, nu au găsit cu cale să organizeze vreo conferinţă de presă nici ca să protesteze faţă de aşezarea infractorului Adrian Năstase lângă eroi ai neamului precum Iuliu Maniu, nici să ia poziţie faţă de compararea cercetărilor penale privind furtul la vot cu ucigaşa colectivizare comunistă. Noii conducători ai IICCMER sunt mult prea absorbiţi de sarcinile ce le revin pe linie de USL – de exemplu, aceea de a ponegri fosta conducere IICCMER, obiectiv considerat de Dl. Zamfirescu şi echipa sa liberală ca fiind unul suficient de important încât să justifice organizarea unei conferinţe de presă. (Întâmplător sau nu, şi Vocea Rusiei se arată preocupată de găsirea unor modalităţi prin care Vladimir Tismăneanu, ca şi HR Patapievici şi Monica Macovei, să poată fi demascaţi de propaganda USL în faţa cancelariilor occidentale.)

Devine din ce în ce mai evident că schimbarea conducerii IICCMER de către guvernul Ponta are drept scop o inversare a misiunii acestui institut; în prezent, prioritatea conducerii Institutului nu mai este expunerea crimelor comunismului şi apărarea memoriei istorice faţă de orice formă de negaţionism, cât denigrarea acelora care au făcut aceste lucruri, contribuind astfel substanţial la condamnarea regimului comunist.
Astfel, IICCMER este încă o instituţie care, în regimul USL, se transformă în contrariul ei.

Fundația Ioan Bărbuș

Anca Maria Cernea
Președinte

http://inliniedreapta.net/apel-catre-iiccmer/

http://hydepark.ro/articol/articol/vocea-rusiei-basescu-si-ceausescu-cateva-reflectii-si-intrebari-1033.html

One Response to Revoltatoarele analogii ale lui Crin Antonescu: Apelul Fundatiei “Ioan Barbus” catre IICCMER

  1. […] – Apel către IICCMER (Fundația Ioan Bărbuș) și Vladimir Tismăneanu – Revoltatoarele analogii ale lui Crin Antonescu: Apelul Fundatiei “Ioan Barbus” catre IICCMEREtichete · Anticomunism, Comunism, Corupţie, Manipulare, PNL, PSD, România, USL, […]

%d bloggers like this: