Cand tupeul nu mai are limite: Victor Ponta bate campii

 
In interviul cu megafonul felixiot Victor Ciutacu, premierul mega-plagiator, pus la colt chiar de catre colegii sai din Partidul Socialist European, continua sa dea din picioare (ma rog, din gura) precum un adolescent neurastenic. Recunoaste ca planul gruparii mafiotice pe care o conduce in tandem cu micul caudillo de Balcani numit El Crin consta exact in ceea ce sinistrul despot stalinist maghiar din anii 50, Matyas Rakosi, numea cu imbecila trufie tactica salamului.
 
“Bătălia mea este ca în fiecare lună să atacăm câte o redută”, graieste Homo Prevaricatus, maoist de ultima ora hotarat sa aplice viziunea gramsciana a “lungului mars prin institutii” pana la anihilarea totala a statului de drept. Sa le luam pe rand, asa cum s-au succedat atacurile in acest Blitzkriegal talharilor: IICCMER, Arhivele Nationale, Televiziunea Romana, Radio Romania, ICR, Avocatul Poporului, “Monitorul Oficial” si cate altele.

 Dupa ce a declarat ca nu doreste sa distruga ICR, ca nu e vorba de vreo politizare fortata, discipolul puscariasului Nastase anunta ritos: “Am fost prea optimişti crezând că în trei luni schimbăm ce a făcut Băsescu în opt ani. El are nevoie de un guvern care să-i execute ordinele. A pierdut ICR-ul, care era bastionul de luptă împotriva adversarilor din străinătate. După ce dl Marga a fost rector, ministru…Acuma îi găsesc tot. Mai sunt (instituţii de luat). Doamna Pivniceru va face propuneri pentru parchetul general…Nu vor da aviz la prima, a doua…Va face propuneri până când…” Il considera pe Andrei Marga, esuat penibil ca ministru de extrerne, candidatul ideal pentru conducerea unui ICR pe care chiar el, Ponta, l-a castrat financiar. Sa vedem ce va spune CNSAS despre trecutul profesorului Marga.

 Filosoful clujean repeta insistent ca nu a semnat niciodata vreun text ori angajament. Ma indoiesc ca un om atat de bine informat precum dl Marga nu stie ca a colabora cu Securitatea nu implica neaparat o semnatura. Cazul scriitorului Nicolae Breban este elocvent. Este de aceea intelept sa vedem ce vor spune membrii Colegiului CNSAS. Oricum, autoritatea internationala a profesorului Marga nu se afla la ora actuala in cea mai fasta pozitie. S-ar putea chiar spune ca a fost facuta ferfenita. Ilustrare perfecta a zicalei: “Ce-si face omul cu mana lui…” Zicala, sa fim drepti, li se aplica la fel de bine duumvirilor pucisti.

 Cu maxima seriozitate, il desfid pe premierul Ponta sa spuna cand, cum si unde s-a ocupat ICR de neutralizarea, combaterea, contracararea presupusilor “adversari din strainatate”. Cum nu poate dovedi o asemenea ineptie, este limpede ca Victor Ponta bate campii.

Ponta nu are probleme cu trecutul securist real si demonstrat al luiu Felix, al lui SRS, spre a-i numi doar pe acestia, dar nu se sfieste sa arunce cu noroiul calomniei inspre respectatul jurnalist Karl-Peter Schwarz de la “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “În Germania, fosta securitate are cei mai buni oameni în presă, din ciclul “servim patria”. Că-i cheamă Schwarz, ei sunt negri la suflet.” Umorul nu este punctul forte al plagiatorului, iar aici chiar ca lipseste complet. Ma intreb daca atunci cand a facut aceasta afirmatie despre prezenta fostilor agenti Stasi in presa germana baronul Munchausen din Balcani s-a consultat cu vreun specialist. Bazaconia este enorma, orice om cu scaun la cap si minim informat i-ar fi putut spune ca a luat-o razna.

Ponta ar fi incantat daca “protestul” fostului colaborator al Securitatii, Ioan Ghise, ar deveni miscare de masa. Si-ar dori, micul guevarist in mizerie sa fie si el acolo, dar nu poate, vezi Doamne, el este prim ministru. A devenit subit legalist si procedural.“Chiar are dreptate (Ioan Ghişe). Când o să iasă jumătate din Bucureşti în jurul Palatului Cotroceni…Eu sunt primul-ministru nu pot face asta.”

 In rest, ne mai aduce la cunostinta ca nu se va da batut pana nu schimba componenta Curtii Constitutionale si ca unicul sau proiect politic, economic si social se reduce la cuvintele, rostite ritualisc ad nauseam, pana la satiul definitiv: Jos Basescu! Sigur, nu se angajeaza sa indeplineasca imediat porunca lui Felix, dar obiectivul ramane acelasi:“La anul expiră trei mandate ale judecătorilor de la CCR. Este vorba de un sistem mafiot, securist…cu care trebuie să ne luptăm. O nouă suspendare? Acum nu, evident. Azi. Pe de altă parte sunt absolut convins că merită folosită o cale constituţională pentru ca situaţia actuală să-şi găsească o rezolvare.

 In clipele sale de insomnie, cand va cauta ceva interesant de citit, i-as recomand mega-plagiatorului sa mearga la scrierile lui Stalin. Va gasi acolo cuvintele care l-au inspirat pe mentorul sau, patronul spiritual al PSD, Ion Iliescu, de-a lungul unei vieti traita sub semnul minciunii si violentei: “Nu exista fortareata pe care noi, bolsevicii, sa nu o putem lua cu asalt”. Dupa care, daca n-a adormit, sa mediteze putin la destinul regimurilor liberticide si la la acela al satrapilor totalitari, de la Caligula la Ceausescu. Poate ca un asemenea exercitiu i-ar mai domoli netarmuritul tupeu.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: