Este ceva grav in neregula in Romania: Despre mitocanie si nesimtire

Nu sunt singurul care constata ca in ultimii ani climatul vietii publice din Romania s-a degradat vertiginos. Logica dezbaterii a fost inlocuita de ilogica loviturilor sub centura, a insultei desantate si a demonizarii adversarului. Poti sa-l antipatizezi pe Traian Basescu. Este om politic, traieste cu consecintele actiunilor si optiunilor sale. Poti sa-l simpatizezi. Poti sa ramai indiferent, sa spui ca nu-ti place nici Basescu, nici Ponta, nici Antonescu, nici macar Iliescu, Voiculescu, Dan Diaconescu ori Vadim. Iti asumi, la randul tau, actiunile si optiunile.

Dar a amesteca de o maniera sordida ceea ce tine de domeniul vietii private, in cazul de fata casatoria fiicei presedintelui ales al tarii,cu un partizanat politic inflamat, pentru a da glas, prin strigate si injurii, unor pasiuni politice mai mult sau mai putin contrafacute ori stipendiate, este de-acum o proba de crasa, invincibila si iremediabila mitocanie. Un grobianism altoit pe trunchiul unei uri viscerale.

Este nunta fiicei lui Basescu, nu a lui Basescu. Chiar s-a ajuns sa se ignore orice reguli de civilitate? Este vorba de o ceremonie care trebuie sa-i faca pe oameni fericiti si buni, nu incrancenati si ranchiunosi. Nu stiu cine a planuit aceasta stupida demonstratie cu huiduieli, vociferari nesabuite si cereri de demisie. Se spune ca e vorba de acelasi toxic personaj care, prin “Antenele” sale, a fabricat atatea si atatea scenarii aiuritoare si a inlocuit oxigenul din spatiul public romanesc prin calomnii sulfuroase.

Pentru Felix, este vorba de o cursa contra cronometrului. El stie ca verdictul justitiei se apropie. Ca s-ar putea sa ajunga sa-i tina companie lui Adrian Nastase. De-aci si modul isteroid in care se comporta. A facut din El Crin o marioneta mereu in transa. Nu ca lui El Crin nu i s-ar potrivi perfect rolul. Papusarul a creat papusa dupa chipul si asemenarea sa, dar papusa se dorea modelata astfel.

Nu cred ca aceste manifestari de huliganism politic merita altceva decat dispret. Cat despre manipulatorul (ori manipulatorii) din umbra, sa-si aminteasca semnificatia unui vechi proverb: “Cine sapa groapa altuia…”

Pentru textul integral si comentarii:

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/este-ceva-grav-in-neregula-in-romania-despre-mitocanie-si-nesimtire/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: