Ineptiile lui Ponta, doctorul Freud si Felix Grivcovici Rasputin

Saptamana nu incepe prea fericit pentru pucistii de la Bucuresti. Sunt deconspirati tot mai puternic pe plan mondial, se infunda tot mai adanc in mlastina minciunilor, gafelor si ineptiilor. La reuniunea cu diplomatii romani, premierul Ponta, altminteri stiut si ca mega-plagiatorul, ori micul Groza, ori un Che Guevara din Balcani, ori baronul Munchausen de Dambovita, crede ca are umor cand afirma:”Dacă pot să fac o anumită glumă, şi sper să fiu bine înţeles, în ultima perioadă am văzut o situaţie care semăna cu ceea ce am văzut în Libia cu ceva timp. Opoziţia din ţară cerea partenerilor externi să bombardeze ţara ca să arate că lucrurile nu merg bine.” Cat de instrainat de zona ratiunii poate fi cineva pentru a face asemenea afirmatii buimacitoare? Nu este o proba de delir sa le ceri ambasadorilor Romaniei sa se simta precum emisarii sociopatului Gaddafi?

Glumele lui Ponta sunt de-a dreptul macabre. Comparatii excentrice cu Libia face, din cate inteleg, si politologul Daniel Barbu, fost consilier al presedintelui-interimar El Crin. Sindromul transferului culpabilitatii a fost identificat de multa vreme de catre doctorul Freud si discipolii sai. Este vorba de ceea ce numesc in cartea mea “Fantasmele salvarii” (Princeton UP, 1998, paperback 2009, trad. rom. de Magda Teodorescu, Polirom, 1999) mecanismele de constituire, de fabricare, de construire a tapului ispasitor (a se vedea, in acest sens, cartea clasica a lui Rene Girard). Deci de scapegoating mythologies.

Se aplica, manipulativ si cinic, vechea tactica a unei propagande totale, cu teluri distructive: Blameaza victima! Nu noi am pus la cale incalcarea legilor tarii, nu noi am amenintat pe 2 iulie cu schimbarea componentei Curtii Constitutionale, nu noi am modificat peste noapte, in disperare de cauza, prin semnatura unui trepadus numit ministru interimar, componenta Consiliului National de Etica pentru a-l exonera pe premierul dovedit mega-plagiator, deci hot, nu noi am numit un negationist al Holocaustului ministru pentru relatiile cu Parlamentul, nu noi ii persiflam ca niste golani de Cutarida pe Angela Merkel, pe Jose Manuel Barroso, pe Viviane Reding, pe Mark Gitenstein, pe Philip Gordon, nu noi aruncam cu coji de seminte inspre Departamentul de Stat, nu noi ne-am distrat copios batjocorind texte legale si incercand pe toate caile sa fortam mana judecatorilor, nu noi am numit un ministru de externe ale carui declararatii aiuritoare periclitau aliantele euro-atlantice ale tarii, o, vai, nu noi, ci opozitia. In cateva saptamani, sunt convins, nimeni nu va mai da doi bani pe asemenea nerozii.

In “Le Monde”, marele tragator de sfori, arhitectul loviturii de stat, le grand Felix, este numit un Rasputin de Bucuresti. Adica un om al coridoarelor sumbre, al conspiratiilor malefice si al intrigilor sordide. Ziarul francez demonteaza perfect etapele tentativei de lichidare a democratiei liberale in Romania, regizata de Voiculescu, patronata de Iliescu si pusa in sinistra opera de Ponta si Antonescu, pentru anihilarea statului de drept.

Scopul lui Felix, afirmat cat se poate de explicit si ritos, a fost si ramane “cucerirea justitiei”, adica emascularea ei prin remorcarea  la structurile de interese ale caizilor locali. Tradusa din romaneasca mafiotica in aceea legala, era si este vorba de ocuparea urgenta a principalelor pozitii in aparatul statului de drept pentru a impiedica marile procese ale coruptiei.

Obiectivul principal este schimbarea naturii regimului politic din Romania. Miza este imensa: isi vor mentine acesti gangsteri averile ori vor ajunge dupa gratii? Va triumfa sistemul ticalosit ori statul de drept? This is the question. Va fi in continuare statul roman spoliat cu nerusinare ori vor exista mecanisme care sa impiedice aceste operatiuni de piraterie economica? Tocmai de aceea avem toata indreptatirea politologica si istorica sa vorbim despre o lovitura de stat avortata.

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/global-europa/ineptiile-lui-ponta-si-felix-grivcovici-rasputin/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: