“O piesa cu pungasi”: Felix Grivcovici Rasputin, NKVD-ul si victima Adrian Nastase

Nu este doar imaginatia noastra. Felix chiar a devenit personaj in presa mondiala, este asemuit cu calugarul posedat, misticul iluminat, amestec de sarlatan si demon, din anturajul familiei imperiale a Rusiei. Afacerile sale sunt la fel de tenebroase precum puterile supranaturale ale lui Grişa Rasputin. Asa cum acesta juca pe degete puterile de la Curtea Tarului Nikolai al II-lea, asa cum se folosea de slabiciunile tarinei Alexandra Feodorovna, Rasputinul de Bucuresti manevreaza coalitia USL.
 
Probabil ca, daca si atunci cand va da ochii, in fine, cu justitia independenta, Felix Grivcovici Rasputin va recurge si el, intr-un jalnic puseu de autovictimizare, la citatul din Felix Edmundovici Dzerjinski oferit de Adrian Nastase judecatorilor care examineaza dosarul “matusa Tamara”: “Am învăţat că fondatorul NKVD avea dreptate: nu sunt persoane nevinovate, ci doar persoane de care nu ne-am ocupat destul. Procurorii au măsluit probele din acest dosar. Este clar că denunţul lui Genică Boierică a fost unul fals…În acest dosar emblematic, după cum spune raportul pe Justiţie al României, singura soluţie nu poate fi decât achitarea”, a declarat Adrian Năstase în faţa celor cinci judecători.” Nastase a fost, iata, achitat.

Nu era insa nevoie de atacul nedemn impotriva procurorilor printr-o comparatie absolut neavenita cu tortionarii politiei secrete bolsevice. Din cate stiu, nimeni nu l-a supus pe dl Nastase caznelor fizice, iar regimul sau de inchisoare nu pare catusi de putin sadic. Mina sa nu este aceea a unui detinut famelic. In plus, Dzerjinski a intemeiat CEKA. NKVD (Comisariatul Poporului pentru Afacerile Interne) a fost o denumire ulterioara. Dar ce rostare sa ne incurcam in asemnea detalii? Ceea ce conteaza este impactul psihologic unei hiperbole vida de continut.

Cinismul acestor personaje dintr-o “piesa cu pungasi”, cum ii numeste Herta Muller, este nemarginit…

Pentru comentarii:
 

Comments are closed.

%d bloggers like this: