Nu vom plange pentru doamna Andronescu

O Comisie de experti pe teme juridice, inclusiv specialisti din strainatate, a decis, in urma solicitarii Universitatii din Bucuresti, ca Victor Ponta a plagiat. Multi, cei mai multi dintre noi, nu mai aveam nevoie de aceasta invalidare de maxima legitimitate a unei fraude brutale, nesimtite si grosolane. Dar cred ca este bine ca s-a recurs la aceasta instanta suprema.

Universitatea din Bucuresti a facut publica expertiza stiintifica a tezei de doctorat semnata de prim-ministrul Victor Ponta. Acest raport de expertiza stiintifica a fost realizat de trei specialisti in drept, “personalitati de talie nationala si internationala, la solicitarea rectorului Universitatii din Bucuresti”, fiind vorba despre prof. dr. Simina Tanasescu – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, prof. dr. Vlad Constantinesco – Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg, conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand – prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII. “O parte substantiala din teza prezentata si sustinuta de domnul Victor Ponta nu ii apartine, caci autorul ei si-a insusit intr-o maniera necinstita afirmatii care nu ii apartin, ceea ce constituie, conform definitiei general admisa, plagiat”, se arata in expertiza.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13209694-raportul-stiintific-cerut-universitatea-bucuresti-asupra-tezei-doctorat-premierului-victor-ponta-teza-constituie-plagiat-vadit.htm

Urmeaza acum ca Senatul Universitatii sa-i solicite doamnei ministru Ecaterina Andronescu sa dispuna masurile necesare. Care, in mod logic, in virtutea criteriiilor universale privind integritatea stiintifica, nu pot fi altele decat anularea titlului de doctor si celelalte efecte care decurg din aceasta anulare.

Este un moment dificil, recunosc, pentru activa militanta a PSD. Dar, daca doreste sa-si salveze demnitatea intelectuala, stima colegilor, a profesorilor si studentilor din Romania si din strainatate, Ecaterina Andronescu nu are alta solutie decat sa procedeze imediat in acest sens.

Orice invocare a deciziei Consiliului National de Etica (organismul desfigurat prin interventia fostului ministru interimar) este caduca si o va compromite definitiv pe Ecaterina Andronescu. Va deveni, pentru eternitate, complice la un joc politicianist sordid. Nu exista niciu motiv de a o compatimi pe doamna Andronescu. Exista toate motivele de a-i cere sa actioneze in chip cinstit, respectand verdictul comunitatii stiintifice nationale si internationale, inclusiv al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti.

La fel, este cazul ca toti cercetatorii care sunt inca dispusi sa participe la Conferinta “Diaspora si cercetarea stiintifica” ce urmeaza a avea loc la Bucuresti la sfarsitul lunii septembrie, sa boicoteze acel eveniment cata vreme se va desfasura “sub inaltul patronaj” al unui escroc, hot si sarlatan.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: