Sustin propunerea doamnei ministru Andronescu

Nu se intampla prea des sa fiu de acord cu propunerile doamnei Andronescu. De data aceasta, insa, sustin ceea ce sugereaza dregatoarea educatiei romanesti la ceasul pontocratiei:  “Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, dupa festivitatea de deschidere a noului an universitar la UPB, ca intentioneaza ca pe diplomele de absolvire sa fie trecute numele universitatilor ale caror cursuri au fost finalizate si nu antetul si numele MECTS, cum s-a intamplat pana in prezent, relateaza Agerpres. In opinia ministrului, fiecare universitate trebuie sa isi asume ceea ce este scris pe diploma si nu sa fie trecute toate sub “umbrela” ministerului Educatiei. Mi se pare corect ca fiecare universitate sa isi asume certificarea diplomelor propriilor studenti.”

Intr-adevar, asa ar trebui sa stea lucrurile. Nu doar la nivelul diplomelor de absolvire, ci si la acela al diplomelor de doctorat. In cazul premierului plagiator Victor Ponta, diploma ar trebui sa poarte antetul Universitatii din Bcuresti. In acest caz, in deplin acord cu logica propunerii doamnei ministru Andronescu, decizia Comisiei de Etica a Universitatii, alma mater a doctorandului lui Adrian Nastase, ar trebui sa puna capat unei otioase dezbateri. Comisia a ajuns la concluzia lipsita de orice ambiguitate ca Victor Ponta a plagiat. Decizia a fost adoptata in unanimitate.

Nu ar mai fi nevoie de consultarea unui Consiliu de Etica al Ministerului Educatiei, restructurat la porunca plagiatorului. Nu vor mai obligati sa-si dea cu parerea fostii redactori ai revistei teoretice si politice a CC al PCR, “Era Socialista”, gen Paul Dobrescu, numit sub mandatul doamnei Andronescu in fruntea acestui Consiliu. Nici fostii activisti ai diverselor centre universitare de partid. Lucrurile ar fi extrem de simple. Daca universitatea care ti-a acordat un titlu a ajuns la concluzia ca teza de doctorat este o frauda, titlul este retras. Adica anulat. Se recunoaste astfel suveranitatea intelectuala si morala a institutiei academice respective si se pune capat intrigilor si smecheriilor in care s-a specializat plagiatorul.

S-ar oferi un exemplu menit sa-i descurajeze pe cei care sunt ispititi, datorita impunitatii de care s-a bucurat acesta pana acum, sa-i calce pe urme. Ar fi o contributie necesara la asanarea vietii academice romanesti si la recredibilizarea titlului de doctor in Romania zilelor noastre.

Pentru comentarii:

http://hydepark.ro/articol/articol/sustin-propunerea-doamnei-ministru-andronescu-1089.html

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: