Mega-plagiatorul Ponta, campion al prapadului institutional

Mega-plagiatorul aflat in fruntea Guvernului Romaniei, Homo Praevaricatus pare de neoprit in zelul sau antidemocratic. Omul acesta, desi a terminat o facultate (ma rog, ramane de vazut cat va fi plagiat si acolo), desi a participat la numeroase cursuri despre democratia liberala, despre constitutionalism, pare sa nu aiba habar despre ce inseamna separarea puterilor in stat. Ori, daca are habar, devine tot mai clar ca ii repugna acest principiu, ca are o viscerala aversiune, tocmai el, procurorul Ponta, in raport cu independenta justitiei. Nu este greu de ghicit de ce.

Ratiunile sunt similare cu ale predecesorului sau istoric de la Bucuresti, doctorul in drept Petru Groza. Ori, mai devreme, la originea acestei mentalitati, ale avocatului Lenin, el insusi urmas al avocatilor iacobini. Micul Groza, asa l-a numit pe Ponta Cristian Preda si nu gresea catusi de putin. Acest personaj nu intelege statul de drept. El iubeste ceea ce germanii numesc Unrechtsstaat, adica statul de nedrept.

Serviciile de informatii ar trebui sa functioneze sub un control parlamentar, procedura care sa fie aplicata si in cazul parchetelor si al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astfel incat sa existe siguranta ca aceste institutii nu sunt folosite in batalii politice, a afirmat premierul Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la Bratislava, transmite Mediafax.

Este limpede ca are ceea ce se cheama o Weltanschauung totalitara, o forma mentala stalinoida: ar dori sa subordoneze toate institutiile unui Parlament controlat, in fond, de el si de partidul pe care il domina. Un Parlament pe care ar dori sa-l transforme in simpla masinarie de stampilat ucazurile sale. Daca exista cineva care se indoieste de acest lucru, merita sa examineze pseudo-procedurile instalarii lui Andrei Marga in fruntea ICR.

Asa ar vrea Ponta sa functioneze toate numirile in aceasta tara. El decide, el numeste, el demite, el revoca, el , el, el, totul depinde de El, Supremul (spre a relua titlul unui faimos roman, Yo, el Supremo). El declanseaza lovituri de stat, el neaga apoi, ranjind, acest lucru, crezand ca suntem cu totii mancurtizati. Daca n-ar fi atat de periculos, personajul ar putea sa concureze cu El Crin pentru titlul de cel mai ridicol politician al Romaniei ultimelor doua decenii. Grav compromis moral si intelectual, acest Munchausen din Balcani cu nostalgii guevariste vrea sa lase in urma memoria unui prapad institutional.  Mai precis, a unui prapad national.

Pentru comentarii:

http://www.revista22.ro/megaplagiatorul-ponta-campionul-prapadului-institutional-18398.html

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: