Cele trei deficiente ale belferului Crin Antonescu

Putem spune, fara riscul de a exagera in niciun fel, ca lui Crin Antonescu ii lipsesc cel putin trei lucruri: in primul rand, simtul ridicolului. In al doilea rand, simtul responsabilitatii. In al treilea rand, simtul rusinii. Aceste trei minusuri sunt devastatoare pentru un politician, il transforma inevitabil intr-un personaj hilar, iresponsabil si nesimtit. In mod normal, un om politic cu asemenea caracteristici, un bufon amoral si demagog, este sortit, mai devreme sau mai tarziu, unei neiertatoare infrangeri.

Dupa ce l-a impins cat a putut pe Victor Ponta, urmand poruncile lui Felix si sfaturile batranului bolsevic Iliescu, in abisul loviturii de stat esuate din 3-6 iulie 2012, El Crin recidiveaza, se pronunta fudul, bombastic si emfatic despre colegul sau din fruntea USL, ii da note de buna sau nu atat de buna purtare. Belferul chiulangiu il trage de urechi pe plagiatorul timorat.

El Crin crede ca Ponta a fost “afectat” de pozitia critica a social-democratilor germani in legatura cu ce s-a petrecut in Romania. Ca a suferit din cauza deciziei de a muta congresul socialist de la Bucuresti. Ca premierul ar fi vulnerabil la capitolul imaginii internationale, ca a devenit prea servil in relatiile cu Bruxelles-ul. Cata vreme el, neinfricatul Crin, nu cedeaza, spune lucrurilor pe nume, nu sovaie sa ii plezneasca pe acesti occidentali de cate ori i se pare lui ca este cazul. Belferul pune pe toata lumea la colt.

Nu stiu cand si daca se va trezi Victor Ponta, dar pentru orice observator lucid este limpede ca alianta cu un aventurier de tip borderline este nefasta. Daca Ponta aspira la un minimum de respectabilitate internationala, n-ar trebui sa ignore ca alianta cu El Crin ii poate fi fatala. Nu doar pentru ca personajul este intempestiv si naravas, ori mai precis spus isteroid, dar mai ales pentru ca puseurile sale emotionale pot provoca adevarate dezastre diplomatice si nu numai.

As mai adauga ca ma astept ca intr-un viitor apropiat El Crin sa inceapa sa faca aluzii la un anumit plagiat. Pentru ca nemernicul nu e nemernic destul daca nu recurge si la un mic sau mare santaj. Al patrulea lucru care ii lipseste, ma grabesc sa adaug, este loialitatea. Asa cum Ponta minte precum cum respira, El Crin tradeaza asa cum respira.

Pentru comentarii:

http://hydepark.ro/articol/articol/cele-trei-deficiente-ale-belferului-crin-antonescu-1097.html

PS Urmaresc cu mare atentie alegerile prezidentiale din Venezuela. Se confrunta doua filosofii sociale si economice, doua viziuni despre stat si cetatean: candidatul opozitiei, Enrique Capriles Radonski, este un sustinator al statului de drept si al societatii deschise, cata vreme Hugo Chavez simbolizeaza dezastruosul experiment al “socialismului bolivarian”. Demagogia lui Chavez a atins in aceste saptamani cote ametitoare, mizand pe un populism ieftin, pe xenofobie si pe antisemitism.

Rezultatul votului arata ca electoratul din Venezuela este polarizat. Chavez nu mai poate conta pe o hiper-majoritate ca in trecut. 45 la suta dintre alegatori il sustin pe Capriles, deci s-a intrat intr-o noua perioada in care opozitia are sanse mai mari decat oricand in acesti ani de delir autoritarist:

http://www.reuters.com/article/2012/10/08/us-venezuela-election-idUSBRE89601Z20121008

http://inliniedreapta.net/cum-a-fraudat-masiv-hugo-chavez-algerile-din-venezuela-orice-asemanare-cu-realitatea-este-pur-neintamplatoare/

http://online.wsj.com/article/SB10000872396390443615804578042150537457368.html

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: