Mă simt onorat că mă aflu alături de Mircea Cărtărescu în vizorul politrucilor becalizaţi

Public aici articolul aparut in “Evenimentul Zilei”, 22 octombrie 2012, semnat de Andreea Udrea, despre incalcarea flagranta a unor proceduri esentiale pentru mentinerea unui climat respirabil in viata publica romaneasca. Faptul ca ICR-ul condus de Andrei Marga a ajuns sa trimita unor bloguri private ale unor intelectuali aserviti USL-ului, pecum Stelian Tanase, documente care contin informatii strict personale despre autori considerati “dusmanosi”, este scandalos si reclama interventia justitiei. Exista reguli de convietuire democratica  a caror transgresiune transforma Cetatea in jungla.

Într-un articol publicat pe contributors.ro, politologul Vladimir Tismăneanu, profesor la Universitatea Maryland şi fost preşedinte al Comisiei Prezidenţiale care a condamnat comunismul, lansează o aspră critică la adresa lui Stelian Tănase (fost membru în acea Comisie), care a publicat pe blogul personal copii ale unor documente contractuale semnate de Tismăneanu şi ICR în 2011. Renumitul politolog afirmă că documentele prezentate sunt perfect legale, dar acuză faptul că Stelian Tănase i-a făcut publice inclusiv informaţii strict personale, precum: seria şi numărul paşaportului, numărul contului în banca şi adresa personală, ce nu puteau fi obţinute fără complicitatea ICR.

 
Renumitul politolog a adăugat că cei care i-au transmis datele personale nu pot fi alţii decât cei aflaţi în conducerea ICR, în speţă, Andrei Marga, Ştefan Popescu şi Mihai Milca.

“Profesor universitar, romancier, politolog şi jurnalist, director al revistei “Sfera politicii” din al cărei colegiu editorial fac parte), Stelian Tănase a ştiut ce face. La fel cum au ştiut şi nemernicii care i-au furnizat documentul. Nu poate exista altă sursă pentru transmiterea acestor documente în forma completă, cu date personale neanonimizate, decât ICR-ul condus de domnii Andrei Marga, Ştefan Popescu, Mihai Milca etc”, a mai punctat Tismăneanu.

Vladimir Tismăneanu a mai completat, că în acest context, se simte onorat să se afle alături de scriitorul Mircea Cărtărescu în atenţia “politrucilor becalizaţi”.

“Fapt este că, în urma unor proteste ale unor funcţionari ICR, au fost anonimizate, după un interval destul de lung ţinând cont de urgenţa situaţiei, informaţiile strict personale: seria şi numărul paşaportului meu, numărul contului în bancă, adresa personală. Demiterea cu maximă celeritate şi fără niciun argument public a domnilor Dan Croitoru şi Valentin Săndulescu din funcţiile de secretar general şi secretar general adjunct al ICR a fost menită să pregătească drumul pentru abuzurile care se în lanţ. Între care această infamie împotriva mea. Mă simt onorat că mă aflu alături de Mircea Cărtărescu în vizorul politrucilor becalizaţi”, a susţinut Vladimir Tismăneanu.

Renumitul politolog a mărturisit că a fost chiar ameninţat cu moartea şi a adăugat că inclusiv acesta este un semn de disperare al actualei Puteri.

Aceste lucruri au fost comise cu sânge rece şi deliberat, ştiindu-se perfect că am fost adeseori ameninţat cu moartea. Mai pot fi numiţi cei care recurg la asemenea abjecţii intelectuali? Până acum, lucrau prin interpuşi, prin diverşii Ciuvică. Acum au ieşit la atac ei înşişi, caizii. Să fie un semn de disperare? Mi se dă, încă o dată, un avertisment: ori te potoleşti, ori te distrugem. Pe data de 13 octombrie, un cetăţean din Canada se adresa prin e-mail preşedintelui Universităţii mele pentru a afla dacă această instituţie “mă trimite în România” să fac ceea ce fac. Ponta, Antonescu şi ciracii lor n-au auzit încă de autonomia universitară reală şi de independenţa intelectualilor. În plus, le reamintesc că am primit, pentru activitatea mea pe linia democratizării în lumea post-comunistă, deci şi în Romania, premiul “Distinguished International Service” din partea Universităţii Maryland”, a completat Tismăneanu.

În mai 2012 premierul Victor Ponta l-a “eliberat” din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiintific al IICCMER pe profesorul Vladimir Tismaneanu, un specialist recunoscut pe plan internaţional pe teme legate de comunism şi post-comunism.

Citiţi mai mult: Tismăneanu, despre Marga şi Tănase: Mă simt onorat că mă aflu alături de Cărtărescu în vizorul politrucilor becalizaţi – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Tismneanu-despre-Marga-i-TnaseM-simt-onorat-c-m-aflu-alturi-de-Crtrescu-n-vizo.html#ixzz2A3wOwjnA
EVZ.ro

Comments are closed.

%d bloggers like this: