Un furt de identitate, Curtea de Conturi si Karl Marx

In articolul sau din Evenimentul Zilei, Mircea Mihaies scrie: “Semnalez un furt de identitate: cineva care semnează cu numele Radu Călin Cristea publică în Observator cultural un articol defăimător, de-o virulenţă stalinistă temeinic însuşită, la adresa lui Vladimir Tismăneanu. Cum semnatarul nu poate fi autorul monografiei dedicate cândva lui Emil Botta, mă întreb cine e uzurpatorul. Gurile rele spun c-ar fi un pupincurist uslaş aciuit pe la CNA.” Nu e nimic de adaugat.

SENATUL EVZ. Calamităţi politice şi morale – Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-calamitati-politice-si-morale-1022092.html#ixzz2JspK584m

Ar mai fi ceva de spus. Nu pe tema lacheului despre care scrie Mircea Mihaies, ci despre un Raport al Curtii de Conturi privind activitatea IICCMER in 2011. Pana si dl C. Rogozanu a constatat aberatia. As preciza ca sustinerea de catre IICCMER a publicarii unor carti esentiale n-a insemnat conflict de interese, nici real nici potential. IICCMER nu a sprijinit financiar vreo carte de-a mea. Da, am recomandat lucrarea clasica “Filosofie si mit la Karl Marx” de regretatul politolog si istoric Robert C. Tucker. Volumul a aparut la editura Curtea Veche unde conduc de ani de zile, neremunerat, o colectie intitulata “Constelatii”. Am obtinut, prin propriile mele relatii, reducerea substantiala a sumei cerute pentru copyright de catre editura americana. Inspectorii domnului N. Vacaroiu au atins culmea ridicolului atunci cand au scris negru pe alb ca lucrarea “nu face referiri la dezvoltarea cercetarii stiintifice in domeniul comunismului”.

Deci regimul comunist, acea ideocratie, ori logocratie, ori mitocratie, despre care au scris Leszek Kolakowski, Martin Malia, Czeslaw Milosz, George Orwell, Monica Lovinescu, N. Steinhardt, Robert Conquest, Raymond Aron etc etc, nu avea de-a face cu Marx si cu marxismul. Ceva mai stupid si mai aiuritor rar mi-a fost dat sa aud.  Intre obiectivele IICCMER se afla analiza surselor ideologice ale totalitarismului comunist. Cum poti face acest lucru fara a demistifica marxismul insusi?

http://www.curteaveche.ro/filosofie-si-mit-la-karl-marx.html

Iata asadar ce spune Raportul Curtii de Conturi in urma controlului la sange:

“…au fost angajate, lichidate, ordonanțate și plătite cheltuieli bugetare, în sumă de 4 mii lei, care nu au legătură cu obiectul de activitate desfășurat de către institut: în anul 2011 IICCMER a editat volumul „Filosofie și mit la Karl Marx” în 700 exemplare, pentru care a plătit suma de 4 mii lei. Acest volum nu ar fi trebuit editat, deoarece, prin conținutul său, nu face referiri la memoria perioadei comuniste din istoria României și nici la dezvoltarea cercetării științifice în domeniul istoriei comunismului prin metode critice și comparative și în concordanță cu standardele internaționale….”

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: