In memoriam Ana Sincai: O luptatoare anti-totalitara

Colega noastră, Ana Şincai a plecat dintre cei vii. Născută în 1940, Ana Şincai a suferit de tânără rigorile regimului comunist: considerată ”lidera Marșului studenţesc «Crăciun 1968»”, Ana Şincai a fost arestată și închisă. De asemenea, a fost exmatriculată de la IATC, unde era studentă în anul III la “Secţia de Critică de Film şi Teatru” (anterior absolvise Facultatea de Fililogie). Tov. Ion Iliescu, pe atunci Ministru al Tineretului, a jucat un rol important în acţiunea de pedepsire a liderilor studenţilor (http://www.revista22.ro/articol-3330.html )

Ulterior, Ana Şincai a realizat o importantă carieră în domeniul biblioteconomiei. In anul 2000, Ana Şincai și-a publicat teza de doctorat sub titlul ”Informație și comunicare. Informarea documentară – o disciplină în expansiune”, Editura Paralela 45. A fost înmormântată, ieri, 11 iunie, la Cimitirul Străuleşti 2, de pe Șoseaua Odăii, sector 1.

Dumnezeu s-o odihnească în pace.

Consiliul Director GDS

PS: Am fost prieten cu Ana Şincai, am admirat consecventa optiunii ei anti-totalitare. A sustinut fara rezerve demersul condamnarii dictaturii comuiste. Vocea ei a fost una a onoarei,  dreptatii si onestititatii.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: