Neinlocuibilul Corneliu Vadim Tudor

Cred ca este pentru prima oara ca ma aflu in deplin acord cu Corneliu Vadim Tudor. Pentru PRM, el este de neinlocuit. Un PRM fara Vadim in fruntea sa este precum Frontul National fara dinastia Le Pen la varf. Ori ca pseudo-partidul din Rusia ce-si zice “liberal democrat” fara Jirinovski la carma. Ori ca PC din Cuba fara Fidel si Raul. Ori ca “Flacara lui Paunescu” fara Paunescu. PRM este expresia temperamentului hiper-narcisist, a febrelor, nalucirilor, puseurilor si nevrozelor megalomane ale lui Vadim, a nostalgiilor sale securist-comuniste, a nationalismului exacerbat, a sovinismului patogen, a maghiarofobiei maniacale si a antisemtiismului furibund. Fara Vadim, PRM este un carnivor fara dinti. Spre a relua o faimoasa formulare a lui Cioran referitoare la tirani, viata politica romaneasca fara Vadim ar fi precum o gradina zoologica fara hiene…

Scandalagiu incurabil, palavragiu iremediabil si grafoman incontinent, Vadim a fost arhitectul, inspiratorul si organizatorul tuturor campaniiilor peremiste. Pamfletele semnate Alcibiade vor ramane in istoria universala a abjectiei. Populismul post-comunist si-a gasit in el o intruchipare paradigmatica. Ca si despre eronimsm, despre peremism putem spune, ciandu-l pe Borges: “Nu e nici de dreapta, nici de stanga, este incorigibil”. Vadimita, acea maladie diagnosticata de Monica Lovinescu, a facut si face inca ravagii. Nu este oare anti-occidentalismul visceral al lui Crin Antonescu expresia vadimizarii PNL?

Mai devreme, fusese unul dintre cei inversunati sicofanti ai cuplului Ceausescu. A imbratisat cu entuziasm toate miturile stalinismului national. Este ideologul urii devenita program politic. Cornel Nistorescu, Petru Romosan, Mircea Badea, Ion Spanu, Mihai Gadea, Sorin Rosca-Stanescu si altii ca ei sunt  bieti epigoni. “Idealurile” peremiste au fost formulate, inca din anii 70, in acel editorial de pomina din “Saptamana” lui Eugen Barbu intitulat “Idealuri”. Un text lacrimogenetic, spre a relua excelenta formula a scriitorului Florin Toma, care continea toate obsesiile securismului agresiv si care incerca sa remorcheze, cu frauduloasa nerusinare, memoria unor martiri ai prigoanei comuniste pentru a justifica linia politica a lui Ceausescu. Nu a spus Vadim intr-un moment de neuitabila sinceritate: “Lasati securistii sa vina la mine”? Marca PRM este inregistrata cu numele lui Corneliu Vadim Tudor nu doar la OSIM, ci si in istoria contemporana a Romaniei. Ca un simbol a tot ceea ce inseamna intoleranta, exclusivism, anti-europenism, anti-liberalism si anti-intelectualism.

“Ce au facut ei acolo e nestatutar, e total ilegal, (…) pretind ca sunt sefi de filiale, nu sunt asa ceva (…). Pe mine nu ma poate inlocui nimeni din aceasta functie, chiar si numai pentru simplul motiv ca sunt presedintele fondator al partidului si marca PRM e inregistrata la OSIM pe numele meu”, a spus Corneliu Vadim Tudor.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: