Despre ICR: Un raspuns lui Crin Antonescu

Niciun motiv de uimire in faptul ca doamna Zoe Petre e multumita de contra-performantele lui Andrei Marga. Membra a Comitetului Director, profesoara de istorie antica este parte a echipei care a patronat distrugerea ICR. A inchis ochii si, de fapt, a aprobat toate abuzurile lui Marga. Acum vine si stralucitul ei doctorand (neterminat), Crin Antonescu, sa ne anunte ca: “Nu s-a distrus niciun ICR. Cei de la PDL ar trebui sa isi aduca aminte faptul ca ICR a fost folosit pentru a construi o uriasa retea de propaganda partizana, ceea ce nu era normal. Eu cred ca trebuie sa gandim un nou inceput pentru ICR, sa lasam aceste lucruri in spate”.

Care retea si care propaganda, domnule presedinte al Senatului Romaniei? Corina Suteu, Brindusa Armanca, Luminita Marcu, Katia Danila? Conlucrarea cu Woodrow Wilson International Center for Scholars, abandonata de catre fostul bursier al acelei ilustre institutii, dl Marga? Chiar nu va inspaimanta ridicolul? Ati ajuns sa spuneti acelasi lucru cu reptilianul valet al lui Nistorescu, Ion Spanu, doar ca mereu o zi dupa acesta.

Reveniti in realitate, faceti o pauza de respiratie, recunoasteti ca ati lovit in cultura romaneasca prin numirea acelui personaj lamentabil, arogant si brutal, incarnarea “Omului Nou”, o combinatie de Iosif Chisinevschi, Suzana Gadea, Aneta Spornic si Mihai Dulea, nostalgic al Consiliului Culturii si Educatiei Socialiste si al Festivalului “Cantarea Romaniei”, fost informator al Securitatii (sursa “Horia”), in fruntea ICR, colaborati macar acum cu cei care chiar doresc ca ICR sa redevina un organism respectat, dinamic, modern si eficient, nu o sandrama penibila in care sa-si faca mendrele toti ratatii, veleitarii si incompententii, toti cei care corespund, prin formatie si actiuni, cu ceea ce in engleza numim nincompoops. Renuntati la partizanatul fanatic, la revanse sterile si jocuri de culise, intrati intr-un dialog normal, transparent, fara agende ascunse, cu cei care vor binele culturii romanesti!

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: