Vorbeste Moscova! Wishful thinking cu voie de la Kremlin

Nu trebuie exagerata semnificatia fiecarui comentariu de la “Vocea Rusiei”, dar nici nu trebuie minimalizata. Nu stim cine sunt de fapt autorii si cat de puternic sunt ei legati de adevaratele cercuri influente de la Kremlin. Este insa cert ca “Vocea Rusiei”, un post de radio oficios, urmas direct al transmisiunilor pentru strainatate din timpul cand exista URSS,  este consonanta cu politica admnistratiei Putin. In niciun caz nu vorbeste pe cont propriu. Este un loc de unde se lanseaza baloane de incercare. Se testeaza terenul, se insinueaza, se desemneaza prietenii si inamicii.

Romania este un stat democratic, un stat de drept, un stat unde, chiar daca tarziu, infractorii, mai mari sau mai mici, ajung dupa gratii. Ori macar unii dintre ei (v. cazurile Nastase, Becali). Romania face parte din NATO si din UE (lucru care nu exact pe placul Kremlinului). Romania duce o politica determinata de un angajament euro-atlantic bine precizat. Nu stiu de unde a scornit “Vocea Rusiei” ca Statele Unite sunt pe care de a-si diminua prezenta europeana. Este, mai degraba, wishful thinking. Dar, tocmai pentru ca este wishful thinking cu voie de la Kremlin, gandire deziderativa sub umbrela fesebista,comentariul merita sa fie luat in serios, nu bagatelizat drept o gluma de doi bani.

“Schimbările tectonice în politica românească nu au cum să se petreacă peste  noapte, însă direcţia este deja stabilită. Nici Băsescu şi nici Ponta nu ar  fi făcut gesturile din ultima perioadă dacă aveau alte opţiuni, deci zarurile au  fost aruncate, iar deciziile care au creionat schimbările din ultima perioadă nu  au fost luate la Bucureşti. Restul sunt detalii tehnice pe care le vom vedea  pe parcurs”, punctează Vocea Rusiei.

Citiţi mai mult: VOCEA RUSIEI: România se întoarce spre EST. Direcţia este deja STABILITĂ – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vocea-rusiei-romania-se-intoarce-spre-est-directia-este-deja-stabilita-1047696.html#ixzz2Z8J61FxY
EVZ.ro

Comments are closed.

%d bloggers like this: