USL instituie dictatura lui Basescu!

USL mizeaza  pe amnezie. Mai tineti minte strigatele disperate ale propagandistilor de serviciu despre “tirania basesciana”? Mai tineti minte diatribele unor Ciuvica si Marga pe acest subiect? Ma tineti minte cum taiau firul in patru diversii “echidistanti” incercand sa explice ca, in fond, Basescu este un dictator, un nou Ceausescu, daca nu chiar un Hitler, un Mussolini ori un Stalin? ? Profesori universitari se faceau de ras scriind despre extinctia democratiei in Romania, apareau pe “Antene” si alte “Realitati” comentand cu patos ceea ce, daca ar fi fost onesti, ar fi recunoscut ca nu era decat o petarda demagogica. Dar puteau ei sa fie onesti? Voiau sa fie?

Sigur, au fost rasplatiti, unul chiar a ajuns ministru al culturii. Altul, dupa ce a capotat lamentabil ca ministru de externe, s-a obstinat sa inmormanteze ICR-ul sub lespedea protocronismului renascut. Cand se va scrie istoria acesui timp al dispretului, spre a cita titlul unui roman de Malraux, abdicarile unor intelectuali vor fi incluse in capitolul despre lipsa de rusine.

Dupa ani de zile in care PSD si PNL au zbierat (nu am alt cuvant spre a descrie acele puseuri isteroide) impotriva nascocitei dictaturi a lui Basescu, “Cezarul” descris drept “omul serviciilor”, arhitectul cinic al unui “stat politienesc” si al cator altor orori concentrationare, iata ca USL intrece orice a propus vreodata, ori s-a imaginat ca si-ar fi propus, Traian Basescu. Prin 2005, un amic (acum, probabil, ex-amic) imi scria ultimativ: “Trezeste-te, omule, nu vezi ca tara e condusa de servicii!?” Ma intreb daca s-a trezit el intre timp.

Exceptional editorialul lui Dan Tapalaga de pe “Hotnews”. De o logica fara cusur si de o claritate admirabila.  Nu e vorba de legitimitatea deciziilor USL pe aceste teme. E vorba de iresponsabilitatea campaniilor desantate dintr-un trecut recent, de faptul ca, asa cum demonstreaza Dan Tapalaga, acesti tovarasi, barzii badegadismului, apologetii lui Ponta si ai lui Antonescu, servitorii lui Felix, au subminat constant increderea in institutii. Nu mai vorbesc despre dublele lor standarde. Deci Horia Patapievici defaimat in chip ordinar, parintii mei descrisi drept calaii neamului romanesc, tanchisti si parasutisti de profesie, in slujba NKVD, MGB, KGB si GRU, dar tacere totala in zona intelectualilor lui Ponta si Antonescu la ce se petrece acum la ICR, la IICCMER, la Institutul Patrimoniului (aud ca unul din gemenii fenechii nu poate umbla fara masina de escorta prevazuta cu girofar). Public mai jos fragmente din acest text cu totul remarcabil. (VT)

Cand erau in opozitie, Victor Ponta, Crin Antonescu, televiziunile lui Ghita si Voiculescu vedeau peste tot stat politienesc. Mareste guvernul Boc bugetul serviciilor? A facut-o la comanda dictatorului, care conduce tara cu ajutorul SRI, ca un securist ce-a fost. Vor serviciile mai multa putere? Romania se transforma in stat politienesc, Basescu ne asculta pe toti, e mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Va amintiti cum se plangeau cei de la PSD si PNL ca nu mai pot vorbi la telefon, ca sunt ascultati zi si noapte de noua Securitate? Dar pe jurnalistii care se simteau si inca se mai cred urmariti pas cu pas? “Securismul lui Traian Basescu” a fost, pe scurt, o tema intens exploatata de liderii USL pentru a descrie un regim de groaza si teroare care exista doar in capul lor sau in mintea marilor cercetati penal.

Imaginati-va ce s-ar fi scris, cate zile ar fi urlat televiziunile daca, de exemplu, Traian Basescu o numea pe Mona Musca la ICR in locul lui Horia Roman Patapievici? Amintiti-va cum televiziunile mogulilor si aliatii lor din politica i-au scos lui Emil Boc utecismul pe nas, lui Vladimir Tismaneanu comunismul parintilor, lui Traian Basescu episodul Anvers. Totul putea a securism, comunism si dictatura. Mai spre final, Romania duhnea a hitlerism, fascism, regim de teroare tinut in viata, ca orice regim dictatorial, de serviciile secrete, slugile satrapului.
Frunzaverde a plecat din PDL la PNL, antrenand plecari in lant sau tradari care au dus la caderea guvernului Ungureanu, racnind impotriva statului politienesc: “Ne e frica sa vorbim la telefon. Nu cred ca tot ceea ce v-am spus mai poate fi rezolvat din interiorul PDL. (…) Nici la telefon nu mai putem vorbi. In permanenta ne punem problema daca nu suntem ascultati si ambiental”.

… Odata ajuns la putere, USL a schimbat placa. La construirea bugetului, Guvernul Ponta a marit bugetul SRI cu vreo 9 milioane de lei, intr-un peisaj dominat inca de austeritate. Una e sa arunci iresponsabil cu vorbe in opozitie, sa declari senin ca dictatorul isi rasplateste fortele de represiune marindu-le bugetele, alta e cand ajungi la putere, te confrunti cu viata reala si ai nevoie de institutii functionale intr-o lume plina de amenintari.

(…)

A fi doar ticalos, stiind bine ca toate tampeniile debitate in opozitie reprezinta exagerari sinistre, n-ar fi o problema. E plina lumea de politicieni ticalosi. Cativa in plus nu mai conteaza. Totusi, trebuie subliniat cu rosu cand politicienii, in cazul de fata liderii USL cad in ridicol. Trebuie aratat simplu ca, odata ajunsi la putere, aplica tot ce-i reprosau marelui lor adversar, Dictatorului.
Nu e tocmai rau ca aplica solutii si metode demonizate in trecut, rau este ca au zapacit populatia si au sadit neincrederea in institutii. Astazi, populatia va tipa si mai tare, la fiecare proiect care sporeste puterea serviciilor: Big Brother! Adio viata privata! Noua ordine mondiala! Etc, etc.

In loc sa latre aiurea, USL putea face si gesturi utile. Apara mai bine drepturile si libertatile civile daca, in loc sa urle populist, trimiea la comisiile parlamentare de control  oameni ceva mai liberi, capabil sa-l exercite. Sebastian Ghita,  pus la sefia Comisiei de control SRI se comporta, dupa cum vedem mai sus, ca angajatul serviciilor, nu ca jandarmul activitatii lor.
Sigur ca SRI si SIE continua sa fie in ochii unora ca Dan Voiculescu, Gigi Becali, Adrian Nastase si o armata de anti-basisti de profesie din PNL si Antena 3 slugile dictatorului, instrumentele terorii, ochiul si timpanul Raului suprem.

Voiculescu a ramas cu impresii  neplacute de pe vremea cand isi turna rudele la securitate si era platit bine pentru mizeria asta. Altii au traume din penitenciar sau traiesc cu spaima ca vor ajunge intr-o buna zi acolo. Din fericire, SRI si SIE s-au reformat notabil dupa intrarea in NATO si UE, si-au schimbat oamenii si metodele, sunt parte a unor comunitati de informatii din lumea democratica, se bucura de aprecierea lor, drept dovada superlativele primite recent din partea sefului CIA, aflat intr-o vizita la Bucuresti.
Tot ce le lipseste azi sunt mecanisme parlamentare de control eficiente, credibile.

Profetii dictaturii globale, apostolii securismului basist refuza sa vada azi cum Victor Ponta calareste procurori, le comanda cum si pe cine sa ancheteze. Nu se mai ataca nimeni ca la ICR ajunge sef, dupa rusinea Marga, un fost utecist, care se autodenunta ca mic turnator, se mandreste public a rezistat eroic tentatiei de a semna un angajament cu Securitate, dar recunoaste cinstit ca, desi nu-l presa nimeni s-o faca, a turnat niste profesori straini, ca asa erau vremurile.

Pentru textul integral:

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15212995-slugile-dictatorului-apara-patria.htm

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: