Perversitatea dezinformarii: Cu Ion Mihai Pacepa, la B1TV

Motto: Era o vreme de murit/ceva ce nu s-a pomenit…(Dan Desliu, 1988)

Au trecut 35 de ani de cand Blocul Sovietic a primit o lovitura extrem de dureroasa: decizia unuia din sefii Securitatii externe din Romania (numarul doi in ierarhia institutiei), consilier prezidential si detinator al unor secrete unice, generalul Pacepa, de a rupe cu un sistem pe care ajunsese sa-l deteste organic. Nicolae Ceausescu a fost la un pas de apoplexie. Incepand din acea clipa, propaganda comunista din Romania a declansat o campanie turbata de compromitere a celui pe care dictatorul si ciracii sai il vedeau drept arhi-tradatorul. In acelasi timp, s-au facut eforturi imense de a identifica unde se afla si de a-l lichida. Nelinistitor dar nu tocmai surprinzator, dezinformarea in ceea ce priveste motivatiile si biografia lui Ion Mihai Pacepa continua si astazi. Dezinformarea este perversa tocmai pentru ca mizeaza pe naivitate, ignoranta, credulitate, chiar si pe buna credinta.

Se lanseaza scenarii abracadabrante conform carora ar fi fost agent sovietic. Ca s-ar fi straduit sa “denigreze” in Occident pesupusele merite ale grotescului tiran de la Bucuresti ca “adversar” al sovieticilor. Ca si cum spionajul economic nu era comis in favoarea Blocului Sovietic. Ca si cum reteaua Caraman se ocupa cu turismul. Serviciile secrete ale lui Ceausescu sunt idealizate drept pastratoarele “idealului national”. Romania este astazi membra in NATO, o organizatie pe care Securitatea a incercat sa o penetreze si sa o slabeasca. Acesta este un fapt, nu o poveste. Demonizarea cuiva care, prin ruptura de-acum 35 de ani, a servit interesele NATO, deci ale libertatii, in lupta cu despotismele de sorginte bolsevica, nu probeaza despartirea de un trecut abominabil. Se atribuie unei cunoscute personalitati americane cuvinte pe care acesta nu le-a rostit niciodata. Ma refer la dl R. James Woolsey, fost director al CIA. Se recurge asadar la minciuni crase, la desfigurarea intentionata a adevarului, la falsificari brutale ale unor fapte verificabile. Esenta dezinformarii este sa prezinte albul drept negru si negrul drept alb. Sa nu mi se spuna ca sunt maniheist: Securitatea a fost o institutie criminala. Acesta este, din punctul meu de vedere, un adevar incontestabil.

Generalul Ion Mihai Pacepa a publicat anul acesta o carte scrisa in colaborare cu profesorul Ronald J. Rychlak,  cu o introducere de R. James Woolsey, despre mecanismele, metodele si efectele dezinformarii. Este o lucrare esentiala pentr cei care vor sa inteleaga lumea in care traim, manipularile in care s-au specializat serviciile de informatii ale dictaturilor totalitare si ale urmasilor lor de azi. B1TV va transmite duminica o emisiune maraton care va include prezentarea filmului care acompaniaza cartea si un interviu cu Ion Mihai Pacepa.

Generalul Pacepa a demascat implicarea lui Nicolae Ceausescu si a serviciilor sale secrete in sustinerea terorismului global si in actiunile anti-NATO ale Pactului de la Varsovia. In conditiile in care propaganda comunista incerca sa confectioneze mitul unui Ceausescu campion al independentei, al unei linii autonome romanesti, Ion Mihai pacepa a demonstrat ca era vorba de diferente relativ minore intre Moscova si Bucuresti, ca in chestiunile fundamentale Romania era un membru loial al Blocului Sovietic. Cand Ceausescu proclama  ca ceea ce ne uneste este infinit mai important decat ceea ce ne desparte, el nu mintea. Ceea ce-i unea era angajamentul anti-democratic, anti-occidental, anti-capitalist, ura pentru tot ce inseamna stat de drept si respect pentru drepturile omului. This is the real point.

http://www.youtube.com/watch?v=MtwkKIabjn0&feature=player_embedded

Din EvZ:

Comentariile din film aparţin fostului director al CIA, James Woolsey,  fostului consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Reagan- Michael  Ledeen, congresmanului Frank Wolf, generalului Jerry Boykin, fostul secretar de  stat adjunct al Apărării- Richard Perle, Frank Gaffney- fost consilier al  Departamentului Apărării, Arnaud de Borchgrave – jurnalist “Newsweek” şi ” Washington Times”, Dr. Rachel Ehrenfeld- director of American Center for  Democracy, disidentul rus Yuri Yarim-Agaev, Wayne Barnes-fostul şef al  Departamentului pentru România al FBI şi Nina Khrushcheva, strănepoata lui  Nikita Hruşciov, profesoara la New York University, politologul Vladimir Tismăneanu, profesor la University of Maryland, precum şi alţi analişti şi  oficiali americani.

După difuzarea în premieră mondială a documentarului “Disinformation: The  secret strategy to undermine freedom”, două interviuri eveniment în ediţia  specială a Actualităţii Româneşti.

De la ora 19.00 un interviu în exclusivitate cu fostul director al CIA,  James Woolsey.

De la ora 21 un alt interviu în exclusivitate cu generalul Ion Mihai  Pacepa.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: