TVR, Piata Universitatii si Agitpropul uselist

Televiziunea Romana ignora demonstratiile de protest. Pentru dl Claudiu Saftoiu si subordonatii sai, acestea nu sunt news, nu sunt evenimente demne de a fi prezentate si comentate. Ma mir ca nu s-a ajuns inca la denigrarea protestatarilor, precum in mai-iunie 1990, in timpurile de pomina ale propagandistilor fesenisti Razvan Theodorescu si Emanuel Valeriu (fost informator al Securitatii), cand aceeasi institutie, controlata in fond de acelasi partid, ii numea pe studenti “extremisti legionari” si exalta rolul “constructiv” al fasciilor mineresti coordonate de securistii lui Virgil Magureanu si Gelu Voican Voiculescu.

 

inchide

A opta zi a demonstratiilor, a opta zi de tacere a TVR

Ne putem imagina ce racnete, ce imprecatii ar fi fost produse dinspre USL, ce megafoane ale invectivei ar fi fost activate daca acelasi lucru s-ar fi intamplat in perioada lui Alexandru Lazescu. La fel de grav mi se pare ca formatiunile opozitiei nu sunt socate de acest boicot din partea televiziunii de stat. Exista CNA, ar trebui sa se sesizeze cat mai curand. La fel, reprezentantii opozitiei in Consiliul de Administratie al TVR ar trebui sa iasa cu un comunicat in care sa spuna ce cred despre strania politica a d-lui Saftoiu.

Renaste, observ, in diverse locuri discursul isteroid-xenofob specific anilor 90, Agitpropul fesenist. Pentru ca, e tot mai limpede, USL e reincarnarea FSN, cu obsesiile “fortaretei asediate”. Nu e vorba, fireste, de Rosia Montana Gold Corporation (cu ale sale tentacule in presa), ci de “oficinele Fundatiei Soros”. Mai lipseste sa ni se spuna ca Fundatia Soros a oferit demonstrantilor droguri si valuta…

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: