Despre obscenitate: Victor Ponta si procesele staliniste

Este limpede, Dan Sova habar nu are ce-a fost Holocaustul (ma rog, a trecut printr-o “re-educare” de cateva zile la Muzeul Holocaustului din Washington, acum e “expert”), amicul sau Victor Ponta nu stie ce-a fost stalinismul. Sa compari punerea sub acuzare a baronului de Teleorman, marele tragator de sfori din timpul referendumului pucist cu procesele staliniste este absurd, lipsit de rusine, obscen. Victimele lui Stalin erau milioane de oameni nevinovati, procesele erau masluite, perverse camuflaje pentru calcarea in picioare a oricarei licariri de justitie reala.

Liviu Dragnea a fost cel mai activ artizan al unei campanii marcata de abuzuri si matrapazlacuri documentate de actul de punere sub acuzare. Va avea ocazia sa se apere. Justitia se va pronunta. Asa e normal intr-un stat de drept. Nu este normala reactia ulcerata a premierului plagiator. Nu are de ce sa se amestece in actul de justitie. Nu are caderea de a o face, iar interventiile sale tin de incalcarea flagranta a independentei justitiei. Victor Ponta a sucombat furiei si pare sa fie complet debusolat. Este disperat si nu o mai ascunde.

Nu e prima data cand premierul plagiator gafeaza cu asemenea analogii pe cat de hazardate, pe atat de stupide. Expresie exacerbata a exclusivismului leninist, stalinismul a dus  la extrem ideea si practica eliminarii oricarei forme de autonomie mentala si institutionala. Justitia stalinista era o contradictie in termeni.

Lui Ponta i s-a mai atras atentia, inclusiv de catre Ion Cristoiu, ca habar n-are de istorie politica. Omul se pricepe, poate, la raliuri si la invarteli de culise. In ce priveste dimensiunea istorica si morala a politicului, mai bine sa schimbam subiectul. Mincinos serial, este si agramat istoric. Un diletant cu tupeu.

One Response to Despre obscenitate: Victor Ponta si procesele staliniste

  1. […] marcata de abuzuri si matrapazlacuri documentate de actul de punere sub acuzare”, scrie Vladimir Tismaneanu pe […]

%d bloggers like this: