Jovialul jupan Ponta juguleaza justitia

Se pare ca premierul plagiator jubileaza atunci cand organizeaza, nu chiar din umbra, jugularea justitiei. Acum afirma ca el, de fapt, iubeste justitia independenta, dar aceasta ar trebui sa fie una “cuminte”, care sa-l satisfaca pe el. Si nu doar pe el, ci intreaga mafie clientelar-kleptocratica pe care isi face mendrele sub inaltul sau patronaj. L-am numit arendas si nu cred ca am gresit. Are mentalitate de arendas: se aseaza unde nu-i este locul, profereaza amenintari si insulte, totul cu un suras care se vrea bonom, dar este in realitate o imitare de jalnic nivel a ranjetului patriarhului Iliescu. Romania de azi pare sa fie la cheremul celui numit chiar de Iliescu un carlan.

Si batim picioru-n loc si facem sarba cu foc…

Cel mai grav mi se pare, la acest ceas istoric, efortul lui Victor Ponta de a accelera, prin declaratii provocatoare, sfaramarea coabitarii, unica solutie gasita anul trecut pentru revenirea tarii la un minimum de normalitate democratica. Victor Ponta se ambitioneza acum sa distruga ceea ce a promis ca va apara. N-a invatat nimic din criza anului 2012. Dimpotriva, din ratiuni doar de el stiute, ori poate si de Felix, Ponta se straduie sa de-democratizeze Romania, sa o readuca intr-o situatie de izolare internationala.

Jugularea justitiei este scopul, demonizarea lui Traian Basescu si a Monicai Macovei, de fapt a DNA, insinuarile si calomniile, sunt mijloacele. Jupan Ponta, noul arendas roman, a pornit din nou la atac. Ma intreb care vor fi reactiile protestatarilor din Piata Universitatii si din alte orase ale tarii la acesasta noua ofensiva uselista impotriva statului de drept? Nu observa ei refuzul lui Ponta de a a dialoga? Nu sunt constienti ca in timp ce El Crin spune una, ministrii sai fac alta?

Jovialul jupan Ponta vorbeste despre stalinism in justitie. Il acuza pe Traian Basescu de interventii. Uita ca, in virtutea Constitutiei, presedintele tarii, oricine ar fi el, are obligatia sa vegheze la functionarea corecta a institutiilor statului. Corecta inseamna respectarea legii. Corecta inseamna sa nu demiti pe cineva din ratiuni politice la o saptamana dupa ce i-ai prelungit cu trei luni mandatul numai pentru ca asa a venit prounca de la Palatul Victoria. Analogia cu stalinismul este insultatoare si aberanta. Pe scurt, obscena. DNA nu este procuratura lui Andrei Ianuarievici Vasinski ori a lui Augustin Alexa. Laura Kovesi nu este Alexandra Sidorovici, acuzatoarea publica de trista memorie, sotia politrucului Silviu Brucan, cel care urla in paginile “Scanteii” cerand condamnarea la moarte a lui Iuliu Maniu.

Domnule Ponta, nu mai comparati ceea nu poate fi comparat. Incetati sa jigniti victimele terorii comuniste!

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/jovialul-jupan-ponta-juguleaza-justitia/

Comments are closed.

%d bloggers like this: