Masluiri penibile: “Ultimul autocrat al Europei”

Cine crede ca practicile Securitatii au disparut se inseala. Imi amintesc perfect acele fitiuici, aparute cu sprijinul DIE, CIE etc, in care se publicau cele mai abjecte calomnii, mereu sub pseudonim, impotriva vocilor exilului democratic romanesc. In dosarul meu de securitate am gasit dovezile concrete ale implicarii directe a ofiterilor din tara la construirea unor asemenea actiuni de calomniere. Se urmarea delegitimarea criticilor regimului totalitar de la Bucuresti. Tintele au fost, de-a lungul anilor, Noel Bernard, Vlad Georgescu, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Emil Georgescu, Paul Goma, Dorin Tudoran, Gh. Calciu, N. C. Munteanu, Ion Ratiu. Pe atunci, asemenea mizerii erau concertate cu infamiile din “Saptamana” barbista si “Luceafarul” protocronist. Astazi ele fac corp comun cu imunditiile “Antenelor” voiculesciene.

Pana la aparitia informatiilor despre articolul din revista distribuita gratuit sub numele “New Europe” nu aveam habar ca exista o asemenea publicatie. Am cautat pe net numele autorului, “Dieter Bergtahl” si n-am gasit nicio informatie credibile sau relevanta. Acum stim ca este un pseudonim. Stim ca editorul il cunoaste pe Dan Voiculescu. Stim si care sunt opiniile magnatului Felix despre Traian Basescu si despre statul de drept.  Ceea ce este socant tine de tupeul celor care arunca asemenea petarde fara a tine cont de inteligenta si de informarea prealabila a cititorilor. Faptul ca s-a ajuns la reluarea fatisa a practicilor securiste ale intoxicarii si dezinformarii trebuie tratat cu seriozitate. Este clar ca Dan Voiculescu si oamenii sai nu se vor da in laturi sa mearga in continuare pe aceasta linie.

Oricine cunoaste realitatile europene stie ca exista un autocrat real la Minsk cu numele Aleksandr Lukasenko. De asemenea, orice cititor de buna credinta stie ca nu Traian Basescu, ci aceia care au pus la cale lovitura de stat avortata din vara anului trecut sunt adevaratii nostalgici ai unui regim autocratic si kleptocratic. Scopul articolului din “New Europe” este evident unul de intoxicare. Tinta nu o reprezinta jurnalistii si politicienii la curent cu situatia din Romania, ci naivii si credulii.

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/global-europa/masluiri-penibile-ultimul-autocrat-al-europei/

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: