Lovitura de stat permanenta: Piromanii si carbidul

Trotski vorbea despre revolutia permanenta, USL-ul practica lovitura de stat permanenta. Avalansa de legi aiuritoare, inflatia de ordonante guvernamentale, paroxismul insultelor impotriva oricui misca in front, efortul de a amuti o opinie publica nepregatita pentru asemenea matrapazlacuri gangsteresti, palmuirea bunului simt, ofensiva impotriva memoriei si decentei, acestea sint armele cu care actuala coalitie isi asigura supravietuirea. Pretul este degradarea scandaloasa a spatiului public. Ceea ce s-a petrecut in Parlament in aceasta marti de pomina este de fapt un nou act din scenariul unei lovituri de stat menite sa anihileze statul de drept in Romania. Se prefigureaza o noua inclestare intre hiper-majoritatea parlamentara si presedintele Basescu. Curtea Constitutionala va fi din nou chemata sa devina arbitrul unei batalii explozive. Piromanii din USL continua sa se joace cu carbid. Jocul le-ar putea fi fatal.

Opinia publica, destul de firava in manifestarile ei dar nu total intepenita, este ignorata cu superbie de corifeii uselisti. Jocuri de culise sordide, aranjamente mafiotice menite sa-i scoata basma curata pe marii si micii escroci, bascalii triviale si minciuni in serie, aceasta este gotesca “filosofie” a guvernarii useliste. Amendamentele la Codul Penal sunt scutul sub care se vor ascunde de actiunile justitiei toti infractorii din coalitia aflata la putere. Este imposibil sa credem ca aceste lucruri se intampla accidental. Avem de-a face cu un plan atent pus la punct, cu o regie de studio de-a dreptul perversa.

Democratia din Romania cunoaste in aceste momente un nou moment de maxima vulnerabilitate. Sa te prefaci ca nu vezi acest lucru este o proba de iresponsabilitate ori de rea credinta. Partidele de opozitie, societatea civila si presa democratica trebuie sa reactioneze prompt si categoric impotriva acestei tentative de a jugula justitia. Pachetul de legi useliste a fost conceput unitar. Sa nu ne amagim: se loveste in tot ce inseamna rezistenta la ceea ce doctorul Ion Vianu a definit in vara anului 2012 drept asaltul faradelegii. Superimunitatea inseamna super-samavolnicie. La un atac frontal trebuie raspuns printr-o reactie decisa, prin curajul de a nu ceda. Cand legea este calcata in picioare, libertatea cetatenilor este ea insasi mutilata.

Reiau aici pozitia Monicai Macovei:

“PNL, PSD și PC și-au unit forțele ca să scape de cercetările DNA și ANI. Deputații USL, ajutați de UDMR, PP-DD și cei ai minorităților, au votat astăzi în plenul Camerei Deputaților inițiative legislative, trecute în miez de noapte prin Comisia juridică, prin care parlamentarii să nu mai poată fi anchetați sau condamnati pentru luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă, fals sau conflicte de interese.

Lovitura a fost dată prin modificarea Codului penal și scoaterea din categoria funcționarilor publici a parlamentarilor. Astfel, ei nu mai pot fi anchetați pentru infracțiuni de corupție sau asimilate corupției, cât timp acestea sunt definite în legislația actuală prin noțiunea „fapta funcționarului public”. Dacă parlamentarii nu mai sunt considerați funcționari publici, nu mai răspund pentru fapte de corupție și pentru nicio infracțiune de serviciu. Dacă senatorii și deputatii iau mita, pentru ei nu mai este infracțiune. Pentru alți funcționari publici din România, este infracțiune.

Deputatii l-au scos și pe presedintele țării din categoria funcționarilor publici, cât și pe membrii profesiilor liberale -între alții, avocații și notarii.  Nici ei nu mai pot fi anchetați sau condamnați pentru infracțiuni de corupție sau orice infracțiune de serviciu din Codul penal.  Reamintesc ca în toate statele democrate corupția în sectorul public și în sectorul privat se pedepsește.

La conflictul de interese, USL a redus pedeapsa maximă de la 5 ani la 3 ani  închisoare și a scos miniștrii, parlamentarii, primarii, consilierii și presedinții consiliilor județene din categoria celor care pot comite infracțiunea de conflict de interese, așa cum și-au dorit și Dragnea, și Antonescu, și Ponta și multi alții.  USL a făcut asta decizând că nu se poate vorbi de conflict de interese în cazul emiterii, aprobării, adoptării sau semnării actelor normative sau administrative.

Revin și spun: USL dă în această zi o “lovitură de stat” justiției și anticorupției, hoțește, pe la spate, prin modificări nediscutate public și neanunțate.  USL instaurează hoția nepedepsită. Mai este cineva curat în USL? Că astăzi nu am auzit nicio voce critică din USL!

Urmează și alte episoade: proiectul privind grațierea colectivă si amnistia nu a fost respins de Parlament, ci numai scos de pe ordinea de zi, adică poate fi repus oricând.”

http://www.monica-macovei.ro/blog/2013/12/10/usl-%C8%99i-a-regrupat-for%C8%9Bele-%C8%99i-a-construit-superimunitatea-%C8%99i-da-o-lovitura-naucitoare-justi%C8%9Biei-%C8%99i-anticorup%C8%9Biei/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: