Cand crezi ca totul iti este permis: Domnul Nastase si sluga sa Ponta

Lumea ii era deschisa in 2004. Publica atunci volumul de dialoguri cu ministrul-cancelar Alin Teodorescu intitulat “De la Karl Marx la Coca Cola”, cu zeci de fotografii ale sale pe coperta. Vizita Casa Alba. Se visa lider mapamondic. A urmat infrangerea din alegerile prezidentiale, neasteptata, socanta, dureroasa precum o operatie fara anestezie. Nu si-a mai revenit din acea trauma.

A tot incercat sa traga sfori, dar nici Mircea Geoana, nici Victor Ponta nu s-au sinchisit de povetele lui. Au venit procesele, acuzatiile de spaga, de mita, de poltronerii ordinare. S-a prabusit jalnic de pe soclul pe care se insurubase candva asemeni unui caudillo indragostit de sine si de glorie. Dramolete de periferie, kitsch, vanitati de parvenit mediocru. Nimic care sa lase macar o promisiune de grandoare. Praf, pulbere si nimicnicie morala. Pe scurt, hybris, narcisism si gablonz.

Condamnarea lui Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare dovedeste ca justitia romaneasca nu se lasa ingenuncheata, ca amenintarile pe fata si din umbra nu au reusit sa-i intimideze pe cei care au datoria sa salvgardeze statul de drept. Victor Ponta anunta ca va distruge, caramida cu caramida, “regimul Basescu”. Un document al PSD vorbeste, a n-a oara, despre “dictatura lui Basescu”. In fapt, ceea ce-i deranjeaza pe piromanii mafiotici din USL este tocmai functionarea statului de drept. Declaratiile lui Ponta nu fac decat sa probeze incotro vrea el sa indrepte Romania. Scopul sau este anihilarea statului de drept. Gandeste si actioneaza la fel cum au gandit si au actionat comunistii in anii cand au “cucerit”, adica au capturat prin agresiune nerusinata, puterea politica.

Cat despre Adrian Nastase, parintele doctoral al megaplagiatorului Ponta, acesta pare imun la semnalele realitatii. Totul ii apare drept “o razbunare murdara”. La fel va grai, probabil, foarte curand si Felix. La fel se va autovictimiza don Relone Fenechiu. Amoralitatea caizilor este infinita. Au tratat tara ca pe o prada, n-au urma de cainta, de remuscare. Vor face tot ce pot si chiar mai mult spre a sfarama statul de drept.

Batjocorind simtul realitatii, logica si istoria, Victor Ponta il glorifica pe Adrian Nastase drept “detinut politic”. Vrea sa-l transfigureze in martir. Il compara cu Iulia Timosenko. Nu vreau sa jignesac pe nimeni, dar cred ca avem de-a face cu un caz de autism politic. Crede Victor Ponta ca Uniunea Europeana va accepta aceasta analogie aberanta? Crede ca romanii se vor lasa prostiti cu asemenea baliverne? Crede ca suntem cu totii infantilizati, mancurtizati, spalati pe creier? Noroc ca mitomanul nu-l compara pe colectionarul de mita cu Iuliu Maniu, cum a facut-o Lucia Hossu-Longin intr-unul din cele mai rusinoase momente ale acestui timp al nerusinii. Nu, Adrian Nastase nu e “detinut politic”.

Nimeni nu i-a reprosat d-lui Nastase optiunile sale politice. A fost condamnat pentru infractiuni de drept comun, nu pentru imaginare delicte politice. Dar infractiunile sale ar fi fost de negandit fara statusul de sultan de care a beneficiat in perioada cand Iliescu l-a uns premier. Cum imi scrie un bun prieten: “A fost o vreme cand acest individ se credea faraon, cand trepadusii de casa incepeau sa-i dedice ode, cand democratia parea paralizata pe vecie in aceasta tara. Lumea uita, dar 2000-2004 au fost ani cranceni pentru Romania.”

Domnule Ponta, incetati sa mai siluiti sensul cuvintelor din limba romana! Incetati sa-i mai considerati pe cetatenii Romaniei idioti! Recititi, ori cititi macar acum, pamfletul din 2004 scris de Mircea Cartarescu, un mare scriitor pe care l-ati atacat nu o data in chip ignobil. Va va fi de mare folos daca nu vreti sa urmati calea mentorului Dvs:

“Baroane, baron rosu de Colentina! Umbla vorba ca nu esti barbat, chiar daca ai mii si mii de oua. Acum se vede ca e asa: nu esti barbat, Baroane! Esti iepurasul care striga cel mai tare “Prindeti iepurasul!”, ti-e frica pana si de umbra ta….

Baron rosu de Colentina, o vorba-nteleapta zice asa: poti prosti pe toata lumea un timp si pe cativa tot timpul. Dar nu poti prosti pe toata lumea tot timpul. Nici macar tu nu poti, nici macar cu nasul tau sters si acum, cand esti baiat mare, de aceeasi bunicuta care te-a crescut, Baroane….

Zburam deunazi peste Romania, vedeam printre nori pamantul ei pestrit si binecuvantat. M-am uitat dupa tine si nu te-am vazut, Baroane. Ma asteptam sa spargi norii cu fruntea ta de titan al gandirii. Asteptam sa zaresc de departe, incalecand Carpatii, scaldandu-si talpile-n Olt si in Crisuri, faptura ta de Gulliver inconjurat de pitici.

Te-nchipuiam, falos in vestele tale de lucru, luminand norodul adunat ca furnicile sa ceara lapte si corn de la tine. Dar uriasa statuie de clisa si vis nu se zarea nicaieri. Si nimeni, pe unde-am calatorit, nu auzise de tine. Nici de jumatea ta de Delta. Nici de jumatea ta de pinacoteca. Nici de sfertul tau de cultura. Oricat de mare te crezi, sistemul solar te ignora, Baroane.”

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1250218-baroane.htm

De asemenea:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/lege-si-faradelege-nastase-ponta-si-statul-de-drept-1075499.html

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/cand-crezi-ca-totul-iti-este-permis-domnul-nastase-si-sluga-sa-ponta/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: