Lege si faradelege: Nastase, Ponta si statul de drept

Condamnarea lui Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare dovedeste ca justitia romaneasca nu se lasa ingenuncheata, ca amenintarile pe fata si din umbra nu au reusit sa-i intimideze pe cei care au datoria sa salvgardeze statul de drept.

Victor Ponta anunta ca va distruge, caramida cu caramida, “regimul Basescu”. Un document al PSD vorbeste, a n-a oara, despre “dictatura lui Basescu”. In fapt, ceea ce-i deranjeaza pe piromanii mafiotici din USL este tocmai functionarea statului de drept. Declaratiile lui Ponta nu fac decat sa probeze incotro vrea el sa indrepte Romania daca va acapara puterea. Idealul sau este un absolutism kleptocratic de tip Belarus ori o dictatura de familie precum Cuba fratilor Castro Supremul plagiator se imagineaza lidero maximo. Revine la obsesiile sale ideologice, o ataca pe Monica Macovei pentru “gandire nazista”. Acuzatia tine de delir. Cum tot delir este acest text aiuritor: “Regimul Traian Băsescu  este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de  persecuţie ale comuniştilor din anii 50 cu un ‘dictator’ paranoic,  susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi  funcţii publice”. Marotele din iunie 1990 ale lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu si Razvan Theodorescu revin acum in discursul urii practicat in chip iresponsabil de USL.

Daca Adrian Nastase ar fi devenit presedinte in urma alegerilor din 2004, Romania s-ar fi scufundat, poate ireversibil, in mlastina unei coruptii universalizate. Libertatea presei ar fi fost gatuita. Justitia ar fi fost schilodita. La vremea respectiva, dl Nastase s-a enervat cand am scris despre mexicanizarea Romaniei. Era de fapt o subestimare a pornirilor si poftelor abuzive ale urmasului lui Ion Iliescu in fruntea PSD-ului. Inteligent si pragmatic, Adrian Nastase este, nu mai putin, un excesiv. Omul are un apetit insatiabil, de-a dreptul irezistibil, pentru lux, bani, putere. Are mania acumularii. A pierit politic distrus de ambitii nemasurate, arghirofilie galopanta si narcisism suicidar. La fel va sfarsi, mai devreme sau mai tarziu, epigonul sau, Victor Viorel Ponta.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: