Statul de drept sub asediu: Victor Ponta si Departamentul de Stat

Daca premierul plagiator , acest baron Munchausen de Balcani, crede ca poate fraieri pe toata lumea cu minciunile sale sfruntate, se inseala amarnic. Atacul impotriva institutiilor menite sa apere statul de drept, propunerile de modificare a Codului Penal pentru a-i proteja pe gangsteri, pe escroci si pe talhari, ofensiva impotriva justitiei independente care a urmat condamnarii lui Adrian Nastase, sunt tot atatea probe ca Victor Ponta n-a invatat nimic din nevrozanta vara a a anului 2012. Ramane acelasi practicant al unui morbid tupeu, adversar neimpacat al statului de drept. Gargara despre “dictatura lui Basescu” si-a epuizat pernicioasele valente. Este doar o ciorba reincalzita, o vorbarie goala, vida de sens. Dar Ponta continuea sa o utilizeze, asemeni unui gramofon care reia la infinit o placa de multa vreme uzata.

Sunt lucruri pe care asistenta secretarului de stat, Victoria Nuland, le stie foarte bine. Dezinformarile lui Ponta si ale trambitasilor sai nu au efecte acolo unde informatia nu este falsificata cu nerusinare. Informarile ambasadelor tarilor democratice nu sunt emisiunile “Antenelor” voiculesciene. Pana si partenerul de coalitie, PNL-ul lui Crin Antonescu, refuza sa vada in procesul lui Nastase un “show trial” stalinist.

Mentorul lui Nastase si al lui Ponta, batranul bolsevic Ion Iliescu, este ceva mai prudent decat plagiatorul din fruntea guvernului. Deplange “cosmarul” aducerii fostului sau protejat in fata justitiei, dar nu se da de ceasul mortii denuntand natura politica a actului legal. Oricum, cosmar pentru unii, implinire a sperantelor pentru altii, condamnarea cu executarea sentintei de patru ani a fostului dictator in devenire al Romaniei , cel pe care l-am numit imparatul oualor, este un moment-cheie in istoria post-decembrista a tarii.

Sunt convins ca, in termeni cat se poate de eleganti, dar nu mai putin transanti, mesajul Departamentului de Stat, transmis prin doamna Victoria Nuland, va fi: “Nu mai calcati in picioare statul de drept! Nu schiloditi justitia! Nu va umiliti cetatenii! Respectati legile tarii! Puneti capat asediului impotriva statului de drept!”

http://www.evz.ro/detalii/stiri/statul-de-drept-sub-asediu-victor-ponta-si-departamentul-de-stat-1075894.html

Comments are closed.