Pretul ignorantei: Victor Ponta rateaza o mare sansa

Nu stiu cu ce se ocupa consilierii lui Victor Ponta. De fapt stiu, daca ma ma gandesc la gafele domnului Gyorgy Frunda, recunoscute pana si de Valeriu Zgonea. Se ocupa cu taiatul frunzei la caini. Daca ar fi fost bransati, i-ar fi spus plagiatorului ca Victoria Nuland este casatorita cu influentul politolog, specialist in relatii internationale si comentator Robert Kagan, cercetator la Brookings Institution, omul care i-a consiliat atat pe Barack Obama (o scurta perioada) cat si pe Mitt Romney (caz unic, dupa stiinta mea) in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale.

I-ar fi spus ca Robert Kagan este contributing editor la “The New Republic” si ca a fost un timp contributing editor la “The Weekly Standard”. Ca, impreuna cu William Kristol, a fondat importantul “Project for the New American Century”. I-ar fi spus ca presedintele Obama a salutat cea mai recenta carte a lui Robert Kagan. I-ar fi spus ca si fratele sau, Frederick Kagan, este comentator de politica internationala la “The Weekly Standard” (ca si Max Boot si Charles Krauthammer). O revista in care tocmai am scris o recenzie a antologiei de articole pe tema stangii americane a lui David Horowitz (au aparut primele doua volume).

I-ar fi spus ca la Washington exista o comunitate de analize strategice in care fratii Kagan sunt cat se poate de influenti. Ca Victoria Nolan este o persoana care va mai juca multa vreme, indiferent de cine va fi presedinte, un rol de prim rang in luarea deciziilor pe teme europene si nu numai. I-ar fi spus ca Robert Kagan a scris una din acele carti care dainuie, ca el a fost cel care a formulat celebra distinctie: “Americanii sunt de pe Marte, europenii sunt de pe Venus”. Asa se rateaza mari sanse pe lumea aceasta, din prostie, din ignoranta, din tupeu. Intr-un cuvant, din fudulie.

http://www.weeklystandard.com/articles/good-fight_771511.html

http://mondoweiss.net/2011/10/no-problem-obamas-state-dept-spokesperson-is-married-to-romneys-neocon-foreign-policy-adviser.html

Sugestii de lectura, recenzia lui Frederick Kagan la memoriile lui Robert Gates:

http://www.weeklystandard.com/articles/gates-war_774086.html

precum si faimoasa carte a lui Robert Kagan:

http://www.nytimes.com/2003/03/05/books/books-of-the-times-americans-are-from-mars-europeans-from-venus.html

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: