Fara comentarii

Dan Tapalaga pe Hotnews: “Dar cum poti pretinde altora ceea ce tie, ca arbitru, iti lipseste cu desavarsire: tocmai impartialitatea si echilibrul. Unul din membrii CNA, Radu Calin Cristea, a publicat recent un text in Observator Cultural care musteste de aprecieri anti-Basescu si pro-guvernamentale. Din pozitia de membru CNA, s-ar putea abtine macar pe durata mandatului de la propaganda in favoarea puterii si de la criticarea adeversarilor sai. Nu cred totusi ca reprezinta o mare surpriza sa descoperim ca un membru CNA propus de Guvern apara interesele puterii. Ce suna bizar in textul sau este cu totul altceva.  Radu Calin Cristea marturiseste ca a investigat cum au ajuns niste ziaristi invitati la conferinta de presa a Ambasadei SUA si nu altii.

Spune  asa dl. Cristea: “Am aflat, după o anevoioasă investigaţie, că printre orientaţii spre Vest preferați de echipa lui VN s-au numărat: Mircea Marian (Evenimentul zilei), Sabina Fati (România liberă), Dan Tapalagă (Hotnews), Florin Negruţiu (Gândul), Cătălin Prisecariu (B1 TV), Adrian Moraru (IPP), Cristian Ghinea (Centrul Român de Politici Europene), Cristina Guseth (Freedom House), Laura Ştefan (Expert Forum)“.

In ce calitate face dl. Cristea “investigatii anevoioase”? Le-a facut in numele Guvernului care l-a propus in CNA? Cum isi permite un membru CNA (functie asimilata celei de secretar de stat) sa ia la rost Ambasada SUA din cauza ca a chemat anumiti ziaristi si reprezentanti ai societatii civile? A facut “investigatiile anevoioase” despre cum au ajuns jurnalistii de mai sus la ambasada SUA apeland la sprijinul guvernului care l-a propus in CNA? Nu vi se pare grav ca unul chemat sa judece prestatia unor jurnalisti se pronunta in spatiul public impotriva lor, ii clasifica in categorii (basisti, anti-basisti) si mai face pe deasupra investigatii impotriva unor ziaristi?

Am intrebat cu ceva timp in urma un bun amic cum au ajuns oameni onorabili in trecut sa cada tot mai jos, sa se complaca in rau? Cum se explica prabusirea unor oameni care erau pana mai ieri de partea binelui? Amicul meu, mult mai priceput decat mine la oameni si trecutul lor, mi-a raspuns asa:

Isi rationalizeaza pervers abdicarile si isi sustin reciproc ticalosiile. Cu cat se afunda mai adanc in mlastina, cu atat mai tare simt nevoia sa-i denigreze pe cei care nu o fac. Cand realizeaza ca nu mai au cale de intoarcere, ca s-au compromis jalnic, recurg la metode de acest gen incercand sa se convinga pe ei insisi ca nu ei, ci tocmai cei care nu ingenuncheaza, sunt sclavi. Este o contorsiune psihologica bazata pe sofisme morale si dubla-gandire, auto-dispret camuflat in dispret pentru cei care rezista.”

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16563791-magarie.htm

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: