Un banc cu Breban si Securitatea

Este limpede acum, scriitorul Nicolae Breban nu a turnat. Conversatiile telefonice (doar telefonice?) cu generalul-tortionar Nicolae Plesita erau stricte mondenitati.  “Influentarea pozitiva” a lui Paul Goma, pe atunci inamicul public numarul 1 al dictaturii lui Ceausescu, era un exercitiu maieutic. “Maestrul” din celebrul eseu “Frig sau frica” de Dorin Tudoran (pe care, in anii 80, l-am tradus in engleza), deci Nicolae Breban, scriitorul favorit al lui Popescu-Dumnezeu, nu a fost colaborator al Securităţii Asa a decis irevocabil Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis recursul faţă de o hotărâre luată în 2012 de Curtea de Apel Bucureşti. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut, la începutul lui aprilie 2011, Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a scriitorului Nicolae Breban.

„Sunt bucuros că după trei ani de zile a fost luată această decizie. Eu am rămas uimit acum trei ani de decizia CNSAS, pentru că eu n-am dat în viaţa mea Securităţii un rînd, dimpotrivă, eram urmărit. Mă bucur că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie m-a reabilitat“, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, scriitorul Nicolae Breban. El a mai spus că profesia sa este una publică şi a avut de suferit din cauza deciziei CNSAS, precizînd însă că nu a luat o decizie dacă va deschide un nou proces pentru a cere daune morale Consiliului. (după Mediafax)

Un amic imi trimite acest mesaj, in fond un banc irezistibil.

Nu Breban a colaborat cu Securitatea, ci Securitatea a colaborat cu Breban :))

Cum imi scrie o prietena:

Ar putea fi primul dintr-o serie de bancuri cu Breban, varianta românească la modelul Chuck Norris. Știți voi: Chuck Norris isn’t afraid of the dark, the dark is afraid of Chuck Norris! :))

Comments are closed.

%d bloggers like this: