Uraganul Ponta continua: Palmuirea educatiei nationale

Cand spuneam ca Victor Ponta, cu al sau cinism fara margini si nu mai putin netarmurita lipsa de responsabilitate este cea mai mare amenintare pentru viitorul democratic al Romaniei nu ma lansam intr-o hiperbola fara acoperire in realitate. “Omul Nou” Ponta nu doreste ca educatia romanesca sa fie competitiva international. Plagiatorului putin ii pasa de standardele universale din acest domeniu vital pentru viitorul unei natiuni. Strategia sa este de a reduce discutia la cel mai mic numitor comun, adica la interesele imediate ale bonzilor din sistemul educational. Mai exact spus, strategia sa consta in a suprima orice discutie serioasa si de a opera prin ucazuri. Faptul ca doi ministri tineri au patronat aceasta Ordonanta de Urgenta este cat se poate de dezolant. Faptul  o persoana care preda la o mare universitate americana, membra a guvernului, nu a protestat, este consternant. Este doamna ministru de finante Ioana Petrescu de acord cu aceste modificari? Si le asuma?

Recunosc ca nu ma asteptam ca diagnosticul deloc optimist sa-mi fie confirmat cu o asemenea celeritate. Ordonanta de urgenta privind Legea Educatiei macelareste de fapt aceasta lege, face caduce prevederile menite sa sustina, sa garanteze si sa consolideze competenta. Revin amatorismul, diletantismul, sistemul de aranjamente locale in detrimentul procedurilor si normelor impersonale. Educatia romaneasca se de-profesionalizeaza si se re-feudalizeaza.

Recomand editorialul lui Cristian Pantazi aparut pe platforma Hotnews. Iata un fragment:

Ordonanta pe educatie elimina si ultimele elemente reformiste din actuala legislatie: introduce din nou arbitrariul in formarea profesorilor, da iar putere sindicatelor, le permite rectorilor sa ramina pe viata in functie (printr-un artificiu de forma) si da sperante mari fabricilor particulare de diplome ca-si pot vedea iar amfitetrele pline cu studenti care trec bacul cu ajutorul unui guvern disperat sa sparga planul cincinal de licentiati.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17608683-doua-abuzuri-ale-guvernului-ponta-care-vor-costa-scump-romania-educatia-achizitiile-publice.htm

https://tismaneanu.wordpress.com/2014/07/03/cea-mai-mare-amenintare-la-adresa-viitorului-romaniei/

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17604659-daniel-funeriu-ordonanta-modificare-legii-educatiei-este-viol-grup-adresa-educatiei-nationale.htm

 

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: