Impostura cu patalama: Un comentariu de Dragos Aligica la care nu am nimic, dar absolut nimic de adaugat

 1. Bun. Rezolvaram si asta. Romanii mai credeau inca intr-un mit: mitul tinerilor educati la “universitati/scoli de prestigiu” care vin si fac si dreg. S-a ales praful si de asta.

2. Nu trebuia sa fie o surpriza. Personal am spus-o aici pe facebook in momentul zero: NU e in regula. In 20 de ani de cand sunt in lumea asta academica NU am cunoscut un singur absolvent de universitate occidentala –persoana de calitate umana sau intelectuala- care sa vina sa-si puna competentele sau reputatia de pe hartia aia de diploma ”prestigioasa” in slujba organizatiei infecte si anti-nationale patronate in traditia Iliescu-Nastase-Ponta. Niciodata. Nimeni. Cunosc zeci, sute de oameni in emigratia academica si intelectuala in nenumarate universitati si centre in Occident. Au opinii diferite, ideologii diferite dar au comun acest lucru: nu reticenta, ci scarba absoluta la a avea de a face cu astia. Sa li se alature dupa lovitura de stat??? Inimaginabil.

3. Cand cineva vine cu argumentul ca “are in CV” “universitati de prestigiu”, “liceul de matematica fizica Cutare” sau “gradinita cu orar prelungit 27”, drept unica indicatie si garantie a bonitatii intelectuale sau profesionale sau de caracter, sa stiti ca acolo e o problema. Oamenii se judeca dupa competenta si caracter, punct. Alti factori (familie, gen, etnie, educatie, status social etc.), pot ajuta sau submina judecata dar niciodata nu o pot substitui in esenta ei. Nu exista nimic mai trist si mai penibil decat specia asta de facatura umana care traieste toata viata din parazitarea faptului ca a facut “gradinita cu orar prelungit 27” intr-o faza a vietii. Semn clar de impostura.

 

O fotografie care va intra in istoria Romaniei

4. Raul facut comunitatii de studenti, cercetatori, profesori si profesionisti in general, romani din Occident este enorm, incomensurabil. Impostura, arivismul si iresponsabilitatea catorva persoane (care obisnuiesc sa se bata in piept cu sistemul de status academic sau ca in cazul de fata sa-l paraziteze mercantil) sunt decontate colectiv. Beneficiile personale vor ramne insa.

Vorbim aici de un tip uman care va vinde toata viata imagine si CV, marketing uman fara continut, o poleliala fara substanta. Si spoiala a fost desavarsita sub ochii nostri. Repet: in detrimentul public si al specialistilor si oamenilor de bun simt. Asta e.

Recomandari:

http://www.gandul.info/puterea-gandului/ca-la-mto-12935294

http://blog.itmorar.ro/papagalul-cotofana-si-codobatura-o-fabula-cu-ponta/

http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/suntem-la-mila-domnului-1311142

 

 

 

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: