Lâcher les chiens: Socialismul arhanghelic al lui Victor Ponta (Updated)

Megaplagiatorul Victor Ponta a dat semnalul, avalansa neo-tribalista s-a dezlantuit. Un prieten imi trimite linkul la o emsiune a televiziunii lui Sebastian Ghita. Reportera, sarguincioasa, isi face datoria. Prezinta publicului cine sunt candidatii pentru functia de presedinte si care le-ar fi afilierile religioase. Nu cred ca mai exista o tara in UE in care chestiunea biografiei unui candidat sa fie discutata in asemenea termeni. Accentul cade, cum altfel, pe faptul ca Victor Ponta ar fi singurul candidat ortodox, deci, subreptice, ca ar fi singurul bun roman. Agramatismul cultural si reaua credinta isi dau mana in prezentarea lui Mihai-Razvan Ungureanu ca apartinand “sectei mozaice”.

Deci religia lui Abraham, Moise si David, religia in care s-au nascut Iisus, Petru, Matei, Luca, Pavel, nu este iudaismul, ci “secta mozaica”. Insinuarile anti-protestante sunt abominabile. La fel cele la adresa Monicai Macovei, vinovata ca a abandonat ortodoxia in favoarea mult-hulitului, demonizatului greco-catolicism. Boc este si el un eretic. Kelemen Hunor este catolic, iar papistasii, stim cu totii, nu sunt buni romani, nu au cum sa fie. Ei si greco-catolicii se supun Romei, deci nu asculta de ucazurile Bisericii Nationale. Deplorabil, fireste, ceea ce se petrece acum in campania pesedista este scandalos politic si moral. Socialismul arhanghelului Ponta, exclusivist, etnocentric si primitiv, este tot mai mult unul fascizant. Mai lipseste sa se puna in vanzare iconite cu chipul lui Ponta aureolat de boarea unei ortodoxii imaculate…

Senatorul Sorin Iliesiu, neobosit autor de apeluri, chemari si invocari, unul dintre cei 19 adjuncti ai “boierului” Tariceanu in fruntea parasutei pesediste numita “Partid Liberal Reformator”, vitupereaza contra lui Klaus Iohannis vinovat, pasamite, ca nu a participat la verii festivisme legate de Ziua Nationala. Caragiale s-ar cruci. Suntem in plin dadaism politic. Mai grav, revin stafiile unui interbelic in care demagogia despre ce inseamna a fi “bun roman” a avut efecte catastrofice.

Update (3 august 2014) O reactie de bun simt la declaratiile lui Victor Ponta care au fost detonatorul acestei tribalizari a discursului public din Romania vine din partea lui Catalin Predoiu, candidatul prezidential al PDL. Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu i-a transmis o scrisoare deschisa “ca de la ortodox la ortodox” premierului Victor Ponta, candidat PSD la alegerile prezidentiale.

“Nu e bine sa va faceti tema de campanie din religia unui posibil contracandidat!”, l-a sfatuit Predoiu pe prim-ministru, dupa ce Ponta a lansat zilele acestea atacuri voalate legate de religie si etnie la adresa presedintelui PNL Klaus Iohannnis, posibil candidat al Aliantei Crestin-Liberale (ACL) in cursa pentru Cotroceni. “Ca de la ortodox la ortodox va spun, domnule prim-ministru, nu-i deloc crestineste ce faceti! In plus, ca om de stat ce va pretindeti, pasiti pe un teren periculos, tintiti spre o tema sensibila, atentati la o pace sociala cu greu dobandita in Romania in toti acesti ani. Ganditi-va la Romania Ortodoxa ca la o Coroana de Aur si la minoritatile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o impodobesc! Nu dati cu ciocanul ignorantei si al urii in aceste nestemate, nu stirbiti Coroana, doar pentru ca nu intelegeti sensul intregului!”, sustine Predoiu, intr-un comunicat de presa remis, duminica, Ziare.com.

http://www.ziare.com/predoiu/pdl/predoiu-ii-scrie-lui-ponta-ca-de-la-ortodox-la-ortodox-nu-i-deloc-crestineste-ce-faceti-1314542

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: