Semnal: Catalin Predoiu despre condamnarea sistemului cleptocratic post-comunist

Pe Facebook, dl Catalin Predoiu, candidat prezidential din partea PDL, prim-vicepresedinte ala cestui partid si fost ministru al justitiei, a postat un comentariu care mi se pare extrem de percutant, de direct si de onest.  Imi scrie un bun prieten: “Vorbim practic de o judecatoare care avea (cat?) 8 ani (!) in 1989 (cred ca-i chiar mai tanara decat spune Catalin Predoiu, vezi bio). Aici este, intr-adevar, normalitatea pe care trebuie marsat, ruptura cu trecutul care incepe sa devina (mai greu la noi, dar din ce in ce mai sigur) falie pe mana unei noi generatii de profesionisti. Si, normal, trebuie accentuat rolul UE (influenta ei pozitiva pe care numai cine nu vrea n-o vede).”

http://www.juridice.ro/camelia-bogdan

“Condamnarea în cazul Voiculescu este, de fapt, o condamnare a unui sistem al cleptocraţiei post-comuniste

Văd cum se vorbeşte intens despre domnul Voiculescu. Eu vorbesc despre judecătoarea de 35 de ani care a avut curajul să condamne cleptocraţia post-comunistă. Bravo ei! Văd cum politicieni de diverse culori vorbesc cu emfază despre statul de drept şi independenţa Justiției, aceştia având, la rândul lor, probleme cu legea. Dar nu văd să spună cineva pe şleau ce a însemnat grupul Voiculescu.

Un şef de reţea, important, între atâtea alte reţele. Ele, reţelele, s-au constituit din foşti privilegiaţi ai regimului comunist. Au început cu banii României, nu cu cei “ai lui Ceauşescu”. Banii României! Şi-au făcut S.R.L.-uri şi au încasat în 1990 mulţi dintre banii cuveniţi ţării din exporturile anterioare. Apoi au format partidele. Apoi noul stat cleptocratic post-comunist. L-au botezat democraţie şi s-au pus pe muls ţara, nu înainte însă de a devaliza și distruge Bancorex-ul și Dunărea, locurile în care se găseau banii și probele. Şi au muls 25 de ani. Tot ce lipseşte din bugetele României se găseşte în conturile acestora.

În general, aceste reţele s-au bătut între ele pentru supremaţie. Reţeaua Voiculescu a fost una dintre cele mai puternice până ieri. De câţiva ani însă pe teren a apărut un jucător neaşteptat, care a stricat joaca reţelelor: Justiţia. Mai precis acea parte nemânjită de reţele.

Ieri a căzut un cap de reţea, un cap important. Ce vor face subreţelele din grupul Voiculescu? Vor lupta mai departe să-şi perpetueze influenţa? Au bani în conturi secrete că să reziste? Câte alte reţele vor mai cădea?

Lumea vorbeşte de Voiculescu. Eu vorbesc despre judecătoatea de 35 de ani care a condamnat sistemul cleptocratic post-comunist. Anticorupţia trebuie să continue, e curăţenie de făcut, şi la Putere şi în Opoziţie.”

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: