Impotriva expansionismului rus si a barbariei teroriste: Barack Obama la Tallin

Vorbind în capitala estonă Tallin înainte de a se deplasa la summitul NATO din Marea Britanie, șeful administrației de la Washington a acuzat Rusia că a luat cu asalt în mod cinic Ucraina, care se luptă cu separatiștii ruși. „În Ţara Galilor ne renium ca o Alianţă cu preşedintele Poroşenko pentru a demonstra că sprijinim cu toţii menţinerea suveranităţii si integrităţii teritoriale a Ucrainei. Ucraina are însă nevoie de mai mult decât de cuvinte. NATO trebuie sa facă promisiuni concrete pentru a ajuta Ucraina să-şi modernizeze şi întărească forţele defensive. Şi, să nu uităm, trebui sa facem mai mult şi pentru a ajuta alte ţări partenere ale NATO, inclusiv Georgia şi Moldova. Să le ajutăm să-şi întărească şi ele apărarea.”

Ceva mai devreme, șeful administrației americane l-a asigurat pe omologul său estonian Toomas Ilves de sprijinul american pentru securitatea regională din zona baltică, și a spus că hătărirea țării sale de a-i apăra pe aliații din NATO de orice atac este de neclintit.

Președintele a făcut cunoscut de asemenea că obiectivul Washingtonului împotriva organizației  Statul Islamic care operează în Siria și Irak este să se asigure că această grupare nu va deveni o amenințare permanentă în regiune. Statele Unite vor continua să conducă eforturile internaționale împotriva acestei viziuni barbare și în cele din urmă lipsită de conținut viziuni pe care o reprezintă militanții statului islamic, a mai spus președintele Barack Obama în discursul pronunțat miercuri în capitala Estoniei.

http://www.europalibera.org/content/article/26564923.html

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: