Pentru Monica Macovei: „Ei au împărţit ţara, eu vreau să împart dreptatea”

Stiu, acum cativa ani un prieten imi spunea sa nu postez in viteza, abia au timp oamenii sa citeasca si eu vin cu un nou text. Dar suntem intr-o perioada incinsa, e greu sa nu reactionezi rapid la mesajele care apar in presa, la luarile de pozitie in chestiuni vitale. Iata ca Horia Ghibutiu, unul dintre cei mai onesti jurnalisti pe care mi-a fost sa-i cunosc, un om intr-adevar independent, un spirit liber, si-a anuntat sprijinul petntru Monica Macovei. Pentru mine, acest lucru conteaza enorm.

Am scris saptamanal la “Evenimentul Zilei” pe vremea cand  cand Horia era redactor-sef. Am ramas buni prieteni. Nu l-am mai vazut de cativa ani si-mi reprosez acest lucru. Ne reintalnim intr-o clipa cand se despart apele in istoria post-comunista a Romaniei. O clipa care poate mentine tara pe drumul ei occidental sau o poate trimite inspre Siberia.

Sunt fericit ca gandim pe aceeasi lungime de unda. Nu e prima data. Nici ultima. Ca si Horia, sper din suflet ca intelectualii cinstiti ai acestei tari vor iesi din cochilii si isi vor afirma public convingerile. Nu este vremea tergiversarilor, ci a deciziilor. Nu este momentul lui “pe de o parte” si “pe de alta parte”. O parte se numeste Ponta, cealalta Macovei. It’s as simple as that. Nu ne putem permite luxul contemplarii placide a unei situatii tot mai dezastruoase. Exista o solutie, ea se numeste Monica Macovei. Salvationism? Nici vorba.Populism? Sa fim seriosi! Nu e vorba de niciun fel de “cult al personalitatii”. Nici Horia Ghibutiu, nici eu nu avem motive personale pentru aceasta optiune. Este strict si demonstrabil dezinteresata. Este o optiune civica.

Iata un fragment din postarea sa. A aparut si in “Adevarul”, dar trimit la blogul sau personal pentru a evita orice interpretari tendentioase:

O voi vota pe Monica Macovei, în primul rând, pentru că e femeie şi, poate sună idealist, dar încep să cred că doar o femeie mai poate scoate România din falimentul moral, social şi politic de acum. Şi nu orice femeie, ci una intransigentă, chiar dură, în dorinţa sa de a se face dreptate. „Ei au împărţit ţara, eu vreau să împart dreptatea”, spune una dintre cele mai valoroase politiciene de la noi, apreciată mai cu seamă afară, şi n-am niciun temei să n-o cred.

http://horiaghibutiu.ro/de-ce-votez-cu-monica-macovei/

Pentru textul actualizat si comentarii:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/pentru-monica-macovei-la-vest-de-centru/

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: